loading...

پوگبا موزیک

موزیک جدید

helen بازدید : 114 شنبه 03 آذر 1397 نظرات (0)

 

به عنوان پدر و مادر، رفاه و بهزیستی فرزندان یکی از اولویت های اصلی محسوب می شود. از آنجایی که سیستم ایمنی بدن کودکان همچنان در حال توسعه است، آنها ممکن است بیشتر از بزرگسالان بیمار شوند و مراجعه به پزشک به بخشی روتین از زندگی شما مبدل شود.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ان‌سی‌بی‌آی"، اگر کودک به یک بیماری سخت و جدی مبتلا شده باشد، نگرانی پدر و مادر ممکن است با یک احساس ضعف و ناتوانی که واژه ها قادر به توصیف آن نیستند، همراه باشد.

مشکلات سلامت خفیف مانند کنده شدن پوست زانو به واسطه زمین خوردن، عطسه و سرفه، یا تب خفیف چندان جای نگرانی ندارند و ممکن است مراجعه به پزشک نیاز نباشد. اما گاهی اوقات قضاوت درباره این که کدام نشانه ها و علائم بر نیاز به مراجعه به پزشک تاکید دارند، دشوار است.

بر همین اساس، آشنایی با نشانه های سلامت کودکان که نیازمند ارزیابی توسط پزشک هستند، پیش از آن که مساله ای حاد شکل بگیرد، اهمیت دارد. در ادامه با برخی از این نشانه ها بیشتر آشنا می شویم.

تب بالا

این نشانه‌های سلامت در کودکان را جدی بگیرید

کودکان اغلب به واسطه بیماری هایی مانند ویروس های معده و عفونت های خفیف تب می کنند. اما یک تب بالا می تواند نشان دهنده بیماری جدی‌تر یا شرایطی نیازمند درمان باشد.

برای نوزادی که در بازه سنی 3 تا 6 ماه قرار دارد، تب بالا به دماهای بالای 101 درجه فارنهایت (38.3 سانتیگراد) اطلاق می شود. برای کودکان بزرگتر از 6 ماه، تب بالا به طور معمول دمای 103 درجه (39.4 درجه) یا بیشتر در نظر گرفته می شود.

اگر تب کودک برای دو روز یا بیشتر پایدار بود باید به پزشک مراجعه کنید. اگر تب به واسطه عفونت باکتریایی شکل گرفته باشد احتمالا به درمان آنتی بیوتیکی نیاز خواهد بود.

اگر تب بالا با سردردی چنان شدید همراه است که کودک نمی تواند چشم های خود را باز نگه دارد، نشانه خوبی محسوب نمی شود. این می تواند نشانه ای از مننژیت، یک بیماری جدی که نیازمند مراقبت پزشکی است، باشد.

بیماری های دیگر مانند آنفلوآنزا و عفونت های گوش نیز می توانند موجب تب شوند. تشخیص به موقع و درمان می تواند از عوارض جانبی و حتی مرگ در کودکان به واسطه تب بالا جلوگیری کند.

تشنگی شدید

این نشانه‌های سلامت در کودکان را جدی بگیرید

اگر کودک به ناگاه تقاضای آب بیشتر برای نوشیدن می کند، به ویژه شب هنگام، شما باید بلافاصله فرزند خود را برای ارزیابی دقیق شرایط نزد پزشک ببرید. دیابت نوع 1 می تواند در افراد زیر 20 سال رخ دهد، و تشنگی شدید یکی از نشانه های کلیدی آن محسوب می شود.

شایع‌ترین نشانه ها در کودکان مبتلا به دیابت شامل پرنوشی (تشنگی بیش از اندازه)، همراه با پلی اوری (دفع ادرار بیش از حد)، خستگی، شب ادراری و کاهش وزن می شوند.

اشکال در تنفس

این نشانه‌های سلامت در کودکان را جدی بگیرید

تنفس سریع در کودکانی که تب دارند، شایع است. اما اگر تنفس سریع به بخشی از زندگی روزمره کودک تبدیل شده است، باید به پزشک مراجعه کنید تا دلیل دقیق این شرایط مشخص شود.

اشکال در تنفس، به ویژه هنگام بازی یا ورزش، عامل نگران کننده ای است. اگر هنگام بازدم صدای سوت مشخص به گوش می رسد، این می تواند نشانه مشخصی از آسم باشد.

اگر مشکلات تنفسی با لب های آبی همراه است، این می تواند نشانه ای از برونشیت باشد.

حتی یک مشکل جزئی در تنفس می تواند بر سطح انرژی کودک تاثیرگذار باشد و وی را بیمار سازد. پس اگر متوجه مشکلات تنفسی در فرزند خود شده اید، این موضوع را با پزشک متخصص کودکان مطرح کنید.

درد شکمی طولانی مدت

این نشانه‌های سلامت در کودکان را جدی بگیرید

کودکان اغلب از درد معده شکایت می کنند. گاهی اوقات این درد واقعی است و گاهی اوقات بهانه ای برای نرفتن به مدرسه یا نخوردن غذایی که به آن علاقه ندارند. با این وجود، درد شدید در ناحیه شکم که کودک چندین بار در هفته از آن شکایت می کند باید جدی گرفته شود.

اگر درد در ناحیه پایین سمت راست شکم حس می شود و با احساس ناخوشی، استفراغ، اسهال و حساسیت به لمس همراه است باید هر چه بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. این شرایط می تواند نشانه آپاندیسیت باشد که نیازمند مراقبت پزشکی فوری است.

احساس درد هنگام دفع ادرار

این نشانه‌های سلامت در کودکان را جدی بگیرید

اگر کودک از درد هنگام دفع ادرار شکایت می کند، این می تواند نشانه ای از عفونت دستگاه ادراری باشد. عفونت های دستگاه ادراری میان کودکان شایع هستند و اگر مکرر و شدید باشند می توانند به طور بالقوه موجب زخم های کلیوی شوند.

نوزادان مبتلا به عفونت دستگاه ادراری ممکن است نشانه هایی مانند تحریک پذیری، تب، استفراغ، و اشکال در تغذیه را نشان دهند. کودکان بزرگتر ممکن است از ناراحتی هنگام دفع ادرار، افزایش ضرورت به دفع ادرار، بوی بد ادرار و تب شکایت کنند.

احساس درد هنگام دفع ادرار می تواند در نتیجه سوزش یا آسیب آلت تناسلی شکل بگیرد. در دختران، درد می تواند در نتیجه ولویت، التهاب فرج که به واسطه حمام کف یا استفاده از صابون های تند رخ می دهد، شکل بگیرد.

بدون در نظر گرفتن دلیل، اگر فرزند شما از احساس درد هنگام دفع ادرار یا ناتوانی در دفع ادرار شکایت دارد به پزشک مراجعه کنید.

خستگی شدید

این نشانه‌های سلامت در کودکان را جدی بگیرید

اگر کودک نشانه هایی از خستگی را نشان می دهد یا به نظر می رسد از انرژی کافی حتی پس از استراحت کافی برخوردار نیست، این شرایط را به عنوان نشانه ای هشدار دهنده جدی بگیرید.

دلایل مختلفی موجب خستگی شدید می شوند که از آن جمله می توان به عادات غذا خوردن ناسالم، سبک زندگی کم تحرک، و کمبود خواب اشاره کرد. از دلایل جدی خستگی شدید می توان به کم خونی، سوء جذب، افسردگی، بیماری کلیوی یا قلبی، آلرژی ها، عفونت ویروسی، و برخی اختلالات سیستم ایمنی و حتی سرطان اشاره کرد.

استفراغ بیش از حد

این نشانه‌های سلامت در کودکان را جدی بگیرید

استفراغ در میان کودکان در حال رشد شایع است. این شرایط می تواند به واسطه سرفه بیش از حد شدید، گریه بسیار شدید، مصرف غذای بیش از اندازه یا مشکلات معده شکل بگیرد.

اما اگر کودک نمی تواند حتی مقدار کمی از مایعات را نگه دارد، این شرایط می تواند به کم آبی بدن منجر شود. برخی نشانه های کم آبی بدن شامل کاهش خروجی ادرار، چشم های گود رفته، خواب آلودگی شدید، خشکی لب ها و گریه کردن بدون تولید اشک می شوند. کم آبی شدید می تواند جدی باشد اما با جایگزینی مایعات از طریق تزریق وریدی قابل درمان است.

همچنین، اگر کودک خون استفراغ می کند در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است انسداد روده موجب این شرایط شده باشد که وضعیتی خطرناک و تهدید کننده زندگی محسوب می شود.

اگر پس از زمین خوردن کودک، وی شرایطی مانند استفراغ، از دست دادن هوشیاری یا گیجی و عدم تعادل را تجربه می کند، احتمال آسیب جدی سر وجود دارد. در این حالت نیز مراجعه به پزشک و ارزیابی دقیق شرایط ضروری است.

تورم صورت

این نشانه‌های سلامت در کودکان را جدی بگیرید

تورم صورت نشانه ای مشخص از یک واکنش آلرژیک قوی است که می تواند به یک آنافیلاکسی تهدیدکننده زندگی تبدیل شود. این شرایط نیز به مراقبت پزشکی برای تشخیص سریع و درمان نیاز دارد.

تورم صورت در کودکان شامل پف کردگی، باد کردن یا اتساع صورت می شود.

همچنین، تورم صورت می تواند به واسطه یک عفونت شکل بگیرد. از دیگر دلایل تورم صورت می توان به کم کاری تیروئید، سندرم نفروتیک، آسیب دیدگی صورت و نیش یا گاز یک حشره اشاره کرد.

لب های آبی

این نشانه‌های سلامت در کودکان را جدی بگیرید

اگر لب های کودک پس از خوردن مواد غذایی مانند بلوبری، تمشک یا آبنبات های آبی به رنگ آبی درآمده اند، جای نگرانی وجود ندارد. حتی آب و هوای بسیار سرد نیز می تواند به آبی شدن رنگ لب ها منجر شود.

اما اگر لب های کودک بدون محرکی مشخص به رنگ آبی درآمده اند، این می تواند نشانه ای از سیانوز باشد. سیانوز به واسطه کمبود اکسیژن در خون یا فقدان جریان خون شکل می گیرد.

آبی شدن رنگ لب ها می تواند به واسطه بیماری قلبی، سینه پهلو، آسم یا برخی شرایط نادر که اشکال در تنفس را موجب می شوند، رخ دهد.

راش های پوستی شدید

این نشانه‌های سلامت در کودکان را جدی بگیرید

راش های پوستی میان کودکان شایع هستند و به طور معمول موضوعی نگران کننده محسوب نمی شوند. اما در صورت مشاهده راش های شدید روی بدن کودک که با نشانه های دیگر مانند تب، استفراغ، خس خس سینه، اشکال در بلع، درد شکمی یا دشواری در تنفس همراهی می شود باید به پزشک مراجعه کنید. این می تواند نشانه ای از یک واکنش آنافیلاکتیک، یک شرایط تهدیدکننده زندگی، باشد.

اگر روی پوست کودک راش هایی قرمز رنگ شکل گرفته اند که هنگام فشار به رنگ سفید درآمده و با حذف فشار دوباره قرمز می شوند، این می تواند به واسطه سپسیس یا مننژیت شکل گرفته باشد، که در هر دو مورد نیاز به مراقبت پزشکی وجود دارد.

منبع : asriran

helen بازدید : 117 شنبه 03 آذر 1397 نظرات (0)

چگونه سیم‌کارت رایتل خود را شارژ کنیم؟!

با توجه به این که مدت چندانی از ورود سیم‌کارتهای رایتل به بازار نمی‌گذرد در موارد متعدد کاربران از روشهای مختلف تهیه شارژ برای این سیم کارت‌ها می پرسند.
 
مشترکین رایتل که قصد شارژ کردن سیم‌کارتهای خود را دارند از طرق مختلف می‌توانند نسبت به این امر اقدام کنند.
 
خرید شارژ فیزیکی از فروشگاه‌ها، دفاتر پیشخوان دولت و نمایندگی‌های رایتل از راه های اولیه شارژ کردن سیم کارت‌های رایتل است. اما مشترکین رایتل می توانند با مراجعه به دستگاه‌های خود پرداز بانکهای سامان، پاسارگاد، رفاه، کشاورزی، آینده و مسکن نیز سیمکارت خود را شارژ کنند و یا به وسیله دستگاه پوز ( POS ) بانکهای پاسارگاد و آینده و همچنین توزیع کننده‌های الکترونیکی اینفوتک، آسان پرداخت پرشین و پرداخت الکترونیک سامان به شارژ کردن تلفن همراه خود مبادرت کنند.
 
استفاده از کدهای دستوری ( USSD ) یکی دیگر از راه‌های شارژ کردن سیم‌کارت‌های رایتل است که هم اکنون از طریق کدهای #720* برای بانک پاسارگاد و #733* برای توزیع کننده آسان پرداخت پرشین ( با استفاده از سیم کارت های غیر از رایتل ) فعال است و در این زمینه به مشترکین رایتل خدمات ارائه می دهد.
 
مشترکین تلفن همراه با در اختیار داشتن نرم افزارهای بانکهای مختلف ( Mobile App ) بر روی تلفن همراه خودشان می توانند فعالیتهای مختلف بانکی از جمله شارژ تلفن همراه را برای خود آسان کنند. نرم افزار بانکهای سامان، پاسارگاد و آینده در حال حاضر اقدام به ارائه خرید شارژ رایتل بر روی نرم افزار بانکی خود کرده‌اند.
 
یکی دیگر از راه های انجام امور بانکی استفاده از دستگاه وب کیوسک ( Web Kiosk ) است که در بانک‌ها و مکانهای عمومی قرار می گیرد و هم اکنون بانکهای مختلفی با استفاده از این دستگاه به مشترکین خود خدمات ارائه می دهند. دستگاه وب کیوسک بانک کشاورزی نیز درحال حاضر به ارائه خدمت به مشترکین رایتل برای تهیه شارژ پرداخته است.
 
در نهایت یکی از آسانترین راه‌های شارژ سیم کارت رایتل وب سایت رسمی بانکهای پاسارگاد، آینده، مسکن و توزیع کننده‌های الکترونیکی آسان پرداخت پرشین، رایانمهر دانش سنج و پرداخت الکترونیک سامان به شمار می رود.
helen بازدید : 270 سه شنبه 29 آبان 1397 نظرات (0)

راهنمای سفر به ترکیه


راهنمای سفر تجاری و تفریحی به ترکیه

با بخش سفر و گردشگری مجله اینترنتی بیست ستون همراه باشید 

آشنایی با زبان، فرهنگ و آداب‌ و رسوم کشور ترکیه

یکی از بهترین اقدامات قبل مسافرت خارجی، آشنایی با زبان، فرهنگ و آداب‌ورسوم کشور میزبان است. مهم نیست که هدف از سفر، گشت‌وگذار باشد یا تجارت، در هر حالتی شناخت بهتر از خلق‌وخو و سنت‌های مردم آن کشور بسیار مفید و کاربردی است. در این مقاله نگاهی کلی به زبان، فرهنگ و آداب‌ورسوم کشور ترکیه خواهیم داشت. موارد ذکرشده صرفاً یک سری قاعده‌ی کلی هستند و به‌عنوان الگویی قطعی برای شناخت تک‌تک شهروندان ترکیه محسوب نمی‌شوند.

آمار و موقعیت جغرافیایی
کشور ترکیه در منطقه‌ی جنوب شرقی اروپا و جنوب غربی آسیا واقع‌شده (کشور ترکیه در غرب تنگه‌ی بسفر از نظر جغرافیایی، اروپایی محسوب می‌شود) و پایتخت آن شهر زیبای آنکارا است. مرزهای ترکیه در فاصله‌ی بین کشورهای بلغارستان و گرجستان به دریای سیاه و در حدفاصل کشورهای یونان و سوریه به دریاهای مدیترانه و اژه محدود می‌شوند. آب‌وهوای ترکیه در تابستان گرم و خشک و در زمستان سرد و مرطوب است. در سال 2004 جمعیت این کشور 68893918 نفر تخمین زده‌شده که 80 درصد آن را ترک‌ها و 20 درصد را نیز کردها تشکیل می‌دهند. 99.8 درصد جمعیت این کشور مسلمان (اکثراً اهل تسنن) و 0.2 درصد مسیحی و یهودی هستند. نوع حکومت کشور ترکیه جمهوری دموکراتیک پارلمانی است.

زبان‌های رایج

زبان رسمی کشور ترکیه، ترکی است و حدود 90 درصد از جمعیت این کشور به این زبان صحبت می‌کنند. زبان‌های رایج دیگر عبارت‌اند از کردی که توسط 6 درصد و عربی که توسط 1.2 درصد از شهروندان مورداستفاده قرار می‌گیرند. البته این اقلیت‌ها اکثراً به زبان ترکی نیز کاملاً مسلط هستند. حدود 0.09 درصد از جمعیت ترکیه به زبان‌های دیگری نیز صحبت می‌کنند که عبارت‌اند از: یونانی، ارمنی، لادینو (یهودی اسپانیایی) و لاتین.

 فرهنگ و آداب‌ و رسوم اجتماعی


راهنمای سفر به ترکیه

دین

علیرغم اینکه دولت ترکیه خط‌مشی افراطی سکولار دارد. اکثریت مردم ترکیه مسلمان هستند و به همین دلیل بیشتر آداب‌ورسوم اجتماعی ترکیه ریشه در تعالیم دینی و قوانین شرعی اسلام دارد. جلوه‌های زندگی اجتماعی مسلمانان ازجمله خواندن نماز جماعت در پنج نوبت به‌صورت روزانه در تمام شهرهای ترکیه به ‌چشم می‌خورد و اوقات شرعی در تمام روزنامه‌ها منتشر می‌شوند. البته برخلاف قانون اسلام تعطیلات رسمی آخر هفته، روزهای شنبه و یکشنبه هستند ولی بااین‌وجود بیشتر مردان کشور ترکیه بعدازظهر جمعه کار خود را تعطیل کرده و به عبادت می‌پردازند. 
در
 ‌ماه رمضان نیز همه‌ی مسلمانان ترکیه روزه می‌گیرند.

آداب‌ و رسوم اجتماعی


راهنمای سفر به ترکیه

 آداب برخورد حضوری و احوال‌پرسی

 برخورد حضوری با فشردن دست آغاز می‌شود ولی در هنگام وداع ‌دست دادن الزامی نیست هرچند انجام دادن آن نیز مشکلی ندارد و توهین‌آمیز نیست. دوستان و خویشاوندان در هنگام ملاقات گونه‌های یکدیگر را یک یا دو بار می‌بوسند. جوان‌ترها در هنگام برخورد با افراد سالخورده با بوسیدن دست راست آن‌ها و گذاشتن پیشانی بر روی آن، ادای احترام می‌کنند.

در هنگام ورود به یک اتاق اگر کسی متوجه شما نشد، بهتر است با سلام کردن و احوال‌پرسی با مسن‌ترین فرد حاضر ورود خود را اعلام کنید. در مناسبت‌های رسمی احوال‌پرسی را با نزدیک‌ترین شخص شروع کرده و بعد برخلاف جهت حرکت عقربه‌های ساعت به سلام کردن و احوال‌پرسی با تک‌تک افراد حاضر در اتاق یا دور میز بپردازید.

 در برخورد با افراد از کلمات عربی السلام علیکم که در بین مسلمانان رایج است و یا عبارت نا سول سو نوز (حال شما چطور است؟) استفاده کنید. عبارات دیگری ازجمله گون آی دون (صبح‌به‌خیر)، ای یی گون لر (روز شما به خیر) و یا مِمنون اولدوم (از دیدار شما خوشحال شدم) نیز گزینه‌های مناسبی برای شروع گفتگو هستند.

 

آداب هدیه دادن 
در روابط کاری و شخصی با مردم ترکیه هدیه دادن مرسوم نیست و آن‌ها در مراحل اولیه‌ی آشنایی با اقداماتی مثل دعوت به صرف شام و یا بازدید از مناطق دیدنی، احترام و توجه خود را نشان می‌دهند. البته اگر به آن‌ها هدیه‌ای بدهید آن را با روی خوش قبول می‌کنند و به همین دلیل همراه بردن سوغاتی‌های مرسوم در کشور خودتان به ترکیه چندان فکر بدی نیست. در انتخاب هدیه، مسلمان بودن مردم ترکیه را فراموش نکنید.

تنها مناسبتی که در آن هدیه دادن ضروری و الزامی است، دعوت شدن به صرف شام در خانه‌ی یک شهروند ترکیه است. معمول‌ترین هدیه‌ها در این زمان، ‌شیرینی (به‌خصوص باقلوا) و وسایل تزیینی کوچک منزل هستند. بردن گل زیاد مرسوم نیست مگر در موقعیت‌های خاص. اگر میزبان کودکان خردسال دارد، بردن شکلات‌های گران‌قیمت مشهور خالی از لطف نیست.

آداب صرف شام
 در ترکیه بیشتر مناسبت‌های تجاری در رستوران برگزار می‌شوند. مردم ترکیه از غذای خوب لذت می‌برند و غذا خوردن می‌تواند زمینه‌ساز محیطی دوستانه برای گفتگوهای کاری باشد.

سنت‌های مهمان‌نوازی ترکیه همیشه میزبان را مکلف به پرداخت صورتحساب می‌کند و پیشنهاد تقسیم هزینه‌ی غذا کاری عجیب و توهین‌آمیز محسوب می‌شود. البته پیشنهاد پرداخت کامل صورتحساب از جانب شما به‌عنوان مهمان مؤدبانه است ولی مطمئناً هیچ‌گاه عملی نخواهد شد. بهترین واکنش، قدردانی صمیمانه و دعوت متقابل میزبان به صرف شام برای روزهای آینده است. اگر تصمیم به این کار گرفتید حتماً پیش از آن با مدیر رستوران هماهنگ کنید که به‌هیچ‌عنوان مبلغ صورتحساب دفعه‌ی بعد را از مهمان شما قبول نکند.

در وعده‌های عصرانه ممکن است کمی نوشیدنی الکلی نیز صرف شود که معمولاً نوشابه‌ی محلی ترکیه به نام raký (راکی) است. در این وعده‌ها غذای اصلی ماهی یا گوشت قرمز است که به همراه ‌سالاد و نان سرو می‌شود.

مردم ترکیه معمولاً در حین غذا خوردن و در فاصله‌ی بین مرحله‌های مختلف غذا، سیگار می‌کشند و با صرف مقداری نوشیدنی خود را برای مرحله بعد آماده می‌کنند. در پایان شام معمولاً چای یا قهوه‌ی ترک سرو می‌شود. قهوه ترک طعم خاصی دارد و یک‌بار امتحان آن خالی از لطف نیست و البته آداب خاصی دارد. قهوه‌ی ترک را باید ابتدا را مزه کرد و بعد با جرعه‌های کوچک نوشید. در ضمن فنجان قهوه نباید کاملاً خالی شود چراکه ته آن پر از پودر قهوه است و طعم زننده‌ای دارد.

آداب‌ و رسوم تجارت


راهنمای سفر به ترکیه

 آداب روابط دوستانه و ملاقات حضوری 
 تجار ترکیه ترجیح می‌دهند که با افراد شناخته‌شده و مورداحترام معامله کنند؛ بنابراین قبل از شروع کسب‌وکار، بهتر است زمان کافی برای آشنایی بیشتر و برقراری رابطه‌ی دوستانه با آن‌ها صرف کنید. رابطه‌ی دوستانه می‌تواند در دفتر کار، در حین صرف غذا و یا در یک تفریح گروهی شکل بگیرد. رعایت ادب و نزاکت در تمام مراحل تجارت الزامی است.

برخلاف بیشتر ملیت‌ها، تجار ترکیه زیاد به رعایت حربم خصوصی احتیاج ندارند و در حین ملاقات با آن‌ها می‌توانید دوستانه و راحت رفتار کنید. پشیمان شدن از معامله و عوض کردن مداوم شرایط می‌تواند رابطه‌ی دوستی شما را با تجار ترکیه خدشه‌دار کند.

تجار ترکیه معمولاً گفتگوهای کاری را با احتیاط و بدون شتاب و همین‌طور به همراه انبوهی از سؤال‌هایی که بعضاً بی‌ربط به نظر می‌رسند، آغاز می‌کنند. بی‌توجهی به این مقدمات و اصرار برای پرداختن به موضوع اصلی بی‌ادبانه و توهین‌آمیز تلقی می‌شود. در جریان این گفتگوها جویا شدن احوال خانواده و کودکان طرف معامله، تأثیر خوبی بر او دارد.

مردم ترکیه به کشورشان افتخار می‌کنند و هرگونه سؤالی در مورد فرهنگ و تاریخ ترکیه باعث خوشحالی آن‌ها می‌شود. البته مسائل سیاسی خط قرمز این گفتگوها محسوب می‌شوند. بیشتر مردان ترکیه علاقه زیادی به فوتبال دارند. تیم‌های گالاتاسرای، بشیک تاش و فنرباغچه محبوب‌ترین تیم‌های فوتبال ترکیه هستند و صحبت کردن در مورد آن‌ها یکی از بهترین راه‌های آغاز رابطه‌ی دوستی با اهالی کشور ترکیه است.

 

بعد از محکم شدن رابطه دوستی، برقراری ارتباط کاری مستقیم بسیار آسان می‌شود. در زمان گفتگو در مورد کسب‌وکار، تمام مدت مستقیماً به‌چشم‌های مخاطب نگاه کنید چراکه اهالی ترکیه این کار نشانه‌ای از صداقت و خلوص نیت می‌دانند.

آداب جلسات کاری
برای برگزاری جلسات کاری با تجار ترکیه، بهتر است یک یا دو هفته زودتر از آن‌ها وقت ملاقات بگیرید. این کار ترجیحاً با تماس تلفنی انجام می‌شود. تعطیلات و مسافرت‌های تفریحی مردم ترکیه معمولاً در ماه‌های تیر و مرداد انجام می‌شود به همین دلیل این بازه زمانی وقت مناسبی برای برگزاری جلسات کاری نیست. علاوه بر این
 ‌ماه رمضان نیز زمان مناسبی را یک جلسه‌ی کاری محسوب نمی‌شود.

تجار ترکیه از طرف قرارداد خود انتظار وقت‌شناسی دارند ولی بااین‌وجود خودشان ممکن است کمی دیر در قرارهای کاری حاضر شوند. به دلایلی که در قسمت قبل گفته شد اولین جلسه کاری معمولاً رسمی نیست و در آن به مسائل حاشیه‌ای پرداخته می‌شود. در تمام جلسات، نسخه ترجمه‌شده‌ی مدارک کتبی موردنیاز را به زبان‌های ترکی و انگلیسی به همراه داشته باشید. استفاده از امکانات صوتی و تصویری برای ارائه‌ی پیشنهاد کاری، شانس عقد قرارداد را افزایش می‌دهد.

آداب مذاکرات کاری
برای عقد یک قرارداد تجاری با تجار ترکیه دو شرط الزامی وجود دارد، توانایی برقراری ارتباط دوستانه و قابلیت ارائه‌ی روان و قابل‌درک پیشنهاد کاری. در ترکیه، تجارت یک مسئله‌ی شخصی است. البته تأسیس شرکت‌های عظیم چندملیتی و افزایش روابط بین‌المللی تجار، کمی این وضعیت را تغییر داده است ولی هنوز بسیاری از کسب‌وکارها به‌صورت خانوادگی اداره می‌شود و رویه‌ی اصلی آن‌ها برای عقد قراردادهای تجاری، شناخت و
‌اعتماد کامل و همین‌طور صمیمت و راحت بودن با طرف قرارداد است. اگر به هر دلیلی یک تاجر ترک به صداقت شما شک کند دیگر قراردادی در کار نخواهد بود.

به دلایل ذکرشده، برقراری رابطه‌ی دوستانه با تجار ترکیه، اهمیت حیاتی برای کسب‌وکار با آن‌ها دارد و به همین دلیل در اولین جلسه‌ی کاری به هر قیمتی باید تأثیر روانی خوبی بر طرف مقابل بگذارید. تنها در این صورت می‌توانید به برقراری یک رابطه تجاری مفید، امیدوار باشید. تجار ترکیه بسیار ریزبین و هوشمند هستند به همین دلیل برای برقراری یک رابطه‌ی کاری موفق، علاوه بر داشتن رفتار دوستانه، قرارداد پیشنهادی به آن‌ها نیز باید متضمن سود طرفین باشد.

روند تصمیم‌گیری تجار ترکیه معمولاً زمان زیادی می‌برد. به‌طورمعمول جلسات کاری اولیه با حضور مدیران سطح پایین شرکت‌ها و یا اعضای جوان‌تر خانواده انجام می‌شود و زمانی که صداقت و حسن نیت شما به اثبات رسید، تصمیم‌گیرنده‌های اصلی با شما ملاقات می‌کنند و درنهایت، عقد قرارداد نهایی با حضور مهم‌ترین فرد در شرکت یا خانواده انجام خواهد شد.

در جریان مذاکرات کاری معمولاً تجار ترکیه برای ارزیابی واکنش شما شرایط غیرمنصفانه‌ای مطرح می‌کنند و عکس‌العمل شما می‌تواند در شرایط نهایی قرارداد تأثیر منفی و یا مثبت داشته باشد. اگر با این شرایط با ملایمت برخورد کنید نشان از ضعیف بودن موضع شما دارد و اگر صریحاً مخالفت کنید درنهایت با تأخیر بسیار و با قبول کردن شرایط اولیه، این‌طور وانمود می‌کنند که آن‌ها به شما امتیاز داده‌اند. ‌موفقیت در این مرحله فقط به مهارت شما در تجارت بستگی دارد.

هیچ‌گاه برای تجار ترکیه محدودیت زمانی تعیین نکنید. چنین اقداماتی می‌تواند به شکست مذاکرات منجر شود. برای دادوستد با مردم ترکیه باید صبور باشید. در معامله با تجار ترکیه فقط به دنبال سود مادی نباشید. داشتن رابطه کاری با آن‌ها می‌تواند پیامدهای خوبی مثل استفاده از نفوذ محلی آن‌ها، کسب اعتبار و نام نیک در بین سایر تجار و مزایایی از این قبیل داشته باشد

آداب لباس پوشیدن در مناسبت‌های کاری
محیط تجاری ترکیه بسیار رسمی است و در مناسبت‌های کاری حتماً باید از کت‌وشلوار و کراوات استفاده شود. خانم‌ها نیز به همین ترتیب باید در انتخاب لباس برای جلسات کاری دقت و سلیقه‌ی حرفه‌ای نشان دهند.

تابستان ترکیه به‌خصوص در شهرهای استانبول، ازمیر و آنکارا بسیار گرم و مرطوب است. به همین دلیل در این فصل پوشیدن یک پیراهن و شلوار پارچه‌ای به همراه کراوات می‌تواند به‌عنوان لباس رسمی محسوب شود.

 در شهرهای شرق ترکیه مردان و زنان باید در انتخاب لباس دقت بیشتری به خرج دهند. معمولاً در این نواحی به زنان توصیه می‌شود که از پوشیدن لباس‌های تنگ، کوتاه و یا بدون آستین خودداری کنند و مردها نیز نباید از شلوارک استفاده کنند.

آداب استفاده از نام اشخاص 
 در ترکیه برای مخاطب قرار دادن مردان از نام کوچک به همراه کلمه‌ی بیگ و برای زنان نام کوچک به همراه کلمه‌ی حانوم استفاده می‌شود.

القاب رسمی و حرفه‌ای همیشه همراه با نام کوچک استفاده می‌شوند مانند دکتر، پروفسور، آووکات (وکیل)، موهندیس (مهندس). در ادارات و شرکت‌های تجاری، کارکنان ارشد و مدیران با عنوان شغلی خطاب می‌شوند مثلاً مودور بیگ (آقای مدیر).

یکی از رایج‌ترین اصلاحات در محاوره‌ی روزمره‌ی اهالی ترکیه، کلمه افندیم (آقا) است. این کلمه همه‌جا شنیده می‌شود و یک اصطلاح مؤدبانه برای مخاطب قرار دادن غریبه‌ها محسوب می‌شود.

آداب ردوبدل کردن کارت ویزیت
در ترکیه دادن کارت ویزیت به دیگران تشریفات خاصی ندارد ولی برای دادن آن حتماً باید از دودست استفاده کرد. در جلسات کاری به‌محض ورود می‌توانید کارت ویزیت خود را به حاضران بدهید. حتماً مشخصات خود را به زبان ترکی بر پشت کارت درج کنید. این کار الزامی نیست ولی تأثیر خوبی بر طرف مقابل دارد. تجار ترک فقط در صورتی کارت ویزیتشان را به شما می‌دهند که واقعاً به برقراری ارتباط کاری تمایل داشته باشند.

منبع: www.bistsotoon.com

helen بازدید : 132 جمعه 18 آبان 1397 نظرات (0)

 

هزینه اجاره آپارتمان در مالزی

اگر می خواهید بیشتر از یک هفته در شهر های مالزی بمانید پیشنهاد می کنیم که در این کشور یک واحد آپارتمان اجاره نمایید، از همین رو حدودی از هزینه هایی که باید برای اجاره آپارتمان در کشور مالزی بپردازید را در ادامه ذکر می کنیم:

آپارتمان (۱ خوابه) در مرکز شهر ۱،۴۴۰٫۴۶ رینگیت

آپارتمان (۱ خوابه) خارج از مرکز ۸۸۹٫۱۵ رینگیت

آپارتمان (۳ اتاق خواب) در مرکز شهر ۲،۶۵۹٫۸۶ رینگیت

آپارتمان (۳ اتاق خواب) خارج از مرکز ۱۵۷۶٫۷۷ رینگیت

اقامت در مالزی

محله های ارزان قیمت مالزی برای اقامت

اگر می خواهید که در هزینه ی اقامتتان در کشور مالزی مقرون به صرفه عمل کنید، پیشنهاد می کنیم که در محله های چانگ‌کات (Changkat)، محله بوکیت بینتانگ (Bukit Bintang)، محله چینی‌ها که در نزدیکی ایستگاه پاسار سنی (Pasar Seni)  است اقدام به پیدا کردن اتاق های ارزان قیمت بنمایید.

هزینه حمل و نقل در کشور مالزی

سیستم حمل و نقل در کشور مالزی شامل اتوبوس، تاکسی و  مترو می شود. برای این که سوار اتوبوس و مترو شوید می توانید از بلیط های تک سفره و ماهانه این کشور بهره مند شوید، که به ترتیب دارای قیمت های ۳ رینگیت و ۱۰۰ رینگیت می باشند.

* استفاده از قطار اکسپرس کوالالامپور (KLIA Express) نه تنها سریع‌ترین بلکه ارزان‌ترین وسیله برای رفت و آمد از فرودگاه تا مرکز شهر است. البته بلیط یکسره اتوبوس‌های شهری کولالامپور نیز گزینه مناسبی برای رفت و آمد به فرودگاه است، ولی امکان تاخیر در ترافیک سنگین کوالالامپور نیز وجود دارد.

* با استفاده از اتوبوس های گو کی ال سیتی (GO-KL City) می توانید به رایگان در شهر کوالالامپور گردش کنید. این اتوبوس ها ۴ مسیر دایره ای در اطراف شهر دارند و در مرکز شهر کوالالامپور، برج کوالالامپور، ایستگاه ریلی کی ال سنترال، موزه ملی و میدان مردکا ایستگاه دارند. این اتوبوس ها در ساعات اوج شلوغی هر ۵ دقیقه حرکت می کنند و در سایر اوقات، فاصله ای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ای دارند.

هزینه تهیه بلیت الکترونیک در مالزی

برای پرداخت هزینه های وسایل حمل و نقل در کشور مالزی باید بلیت الکترونیک تهیه کنید به همین منظور چند بلیط الکترونیک در این کشور وجود دارد که به ترتیب مای رپید (MyRapid) و تاچ اند گو (Touch ‘n Go card) می باشند که آنها را می توانید در باجه های بلیت فروشی در مترو و ایستگاه های اتوبوس تهیه کنید.

  • مای رپید (MyRapid)

کارت های مای رپید تاچ اند گو: ۱۵ رینگیت مالزی

حداقل شارژ ممکن: ۱۰ رینگیت مالزی

  • تاچ اند گو (Touch ‘n Go card)

خرید مای رپید: ۲۰ رینگیت مالزی

شارژ: به میزان دلخواه

اگر می خواهید در مالزی سوار تاکسی شوید، نباید این انتظار را داشته باشید که تا سوار می شوید ماشین حرکت کند، زیرا درست همانند ایران اگر بخواهید که تاکسی سریع تر حرکت کند ماشین دربست محسوب می شود و باید کرایه سه نفر دیگر را هم حساب کنید. هزینه تاکسی زمانی که سوار می شوید ۳ رینگیت بوده و به ازای هر یک کیلومتر ۲ رینگیت به مبلغ پرداختی اضافه می گردد. اگر بخواهید تاکسی منتظر شما بماند باید رینگیت پرداخت کنید.

نکاتی که برای تاکسی سواری در این کشور باید بدانید!

  • از نیمه شب تا ۶ صبح حدود ۵۰% به هزینه کرایه ها افزوده می شود .
  • تاکسی های آبی کوالالامپور، تاکسی های جدیدتر و راحت تر این کلان شهرند که هزینه ورودی آن ها ۶ رینگت می باشد.
  • سعی کنید مقصد مورد نظرتان خیلی دقیق و کامل به راننده نشان دهید زیرا ممکن که مسیر را اشتباه بروند و هزینه شما بالا رود.

هزینه خورد و خوراک در کشور مالزی

در کشور مالزی به منظور تهیه غذا در یک رستوران خوب باید  ۱۰ رینگیت  رینگیت را بپردازید. همچنین اگر بخواهید در یک رستوران متوسط با سرویس میز یک غذای دو نفره میل کنید، باید مبلغ   ۵۰ رینگت را هزینه نمایید. شما برای تهیه یک همبرگر مک دونالدز می بایست ۱۲ رینگت  بپردازید. قیمت یک بطری آب معدنی ۱ رینگت  است. همچنین اگر اهل خوردن قهوه هستید به ازای هر لیوان قهوه مبلغی معادل ۹٫۸ رینگت  پرداخت بنمایید.

محله های ارزان قیمت مالزی برای تهیه غذا

منطقه جالان آلور (Jalan Alor)، در نزدیکی چانگ کات، مرکز رستوران های غذای دریایی و دکه‌های فروش مواد غذایی در کوالالامپور است. در این منطقه می‌توان غذاهای خوشمزه‌ای از آشپزخانه‌های سراسر جهان را با قیمتی مناسب تهیه و صرف کرد.

محله ارزان قیمت

لیست اقلام غذایی ضروری در کشور مالزی

اما اگر بخواهید، هزینه رستوران را در سفرتان حذف کنید می توانید لوازم مورد نیاز برای تهیه غذا یک هفته یتان را تهیه کنید و خودتان اقدام به پخت غذا بنمایید. برای همین ما لیستی از قیمت های اقلام ضروری را در زیر آورده ایم.

شیر (یک لیتر)  ۶٫۸۹ رینگیت

یک عدد نان (۵۰۰ گرم) ۳٫۲۱ رینگیت

تخم مرغ (۱۲ عدد) ۵٫۲۰ رینگیت

برنج (یک کیلو) ۳٫۶۲ رینگیت

مرغ ۱۲٫۲۹ رینگیت

گوشت قرمز ۲۴٫۴۴ رینگیت

پنیر (یک کیلو) ۶۳٫۶۰ رینگیت

گوجه فرنگی (یک کیلوگرم) ۴٫۸۱ رینگیت

سیب زمینی (یک کیلوگرم) ۳٫۸۲ رینگیت

پیاز (یک کیلوگرم) ۴٫۳۴ رینگیت

هزینه خورد و خوراک در کشور مالزی

هزینه تفریح و ورودیه ها در مالزی

اکثر فعالیت‌ها و تفریح‌ها در کشور مالزی هزینه پایینی دارند. برای مثال برای مراکز گردشگری زیر به ترتیب هزینه هایی که باید بپردازید عبارتند از:

ورودی باغ پرندگان کوالالامپور: ۶۷ رینگیت

شهربازی بزرگ سان وی لاگون: ۱۷۰ رینگیت

آکواریوم کوالالامپور: ۶۹ رینگیت

غارهای باتو: ۱۵ رینگیت

باغ پروانه کوالالامپور: ۲۵ رینگیت

شهربازی برجایا تایم اسکوئر: ۵۱ رینگیت

باغ وحش ملی مالزی: ۶۳ رینگیت

آسمان نما نگارا: ۱۲ رینگیت

کوه‌پیمایی حدود ۳۵ تا ۷۵ رینگیت

غواصی در آب‌های این کشور حدود ۲۴۵ تا ۳۰۰ رینگیت

حدودی قایق‌سواری حدود ۲۰۰ رینگیت

تور گردش و پیاده روی در حفاظتگاه طبیعی بوکیت: از ۷۰ رینگیت  به بالا

باغ گیاهشناسی پردانا: رایگان

هزینه گشت و گذار در مالزی

هزینه سرویس موبایل

مکالمه: هزینه یک دقیقه مکالمه داخلی ۰٫۲۴ رینگیت است.
اینترنت: ۶۰ مگابایت اینترنت نامحدود ۱۵ رینگیت است.

  • هزینه رومینگ همراه اول در کشور مالزی
هزینه رومینگ همراه اول در مالزی
  • هزینه رومینگ ایرانسل در کشور مالزی
هزینه رومینگ ایرانسل در مالزی

هزینه تهیه پوشاک در کشور مالزی

قیمت تور مالزی و همچنین قیمت پوشاکِ برند و غیر برند در کوالالامپور در اغلب موارد حدود ۱۰ تا ۳۰% کم تر از موارد مشابه در تهران است.

هزینه یک شلوار جین در مالزی حدود ۲۲۴ رینگیت
یک پیراهن زنانه با بندهای محبوب حدود ۱۱۵ رینگیت
یک جفت کفش کتانی حدود ۲۷۷ رینگیت
یک جفت کفش مردانه ۲۶۵ رینگیت

منبع

 

helen بازدید : 98 جمعه 11 آبان 1397 نظرات (0)

شبکه های اجتماعی حاکمیت دنیا مجازی را در اختیار دارند و این طور که آمارهای رسمی نشان می دهد، یک سوم مردم جهان در این پلتفرم های تعاملی عضو هستند. به طور کلی گفته می شود 72درصد کاربران اینترنتی جهان در شبکه های اجتماعی حضور دارند و 89درصد این افراد در گروه سنی 18 تا 29 سال به سر می برند. کارشناسان مرکز Biz Trends براساس آخرین مطالعه خودروی 10 شبکه اجتماعی برتر جهان، آمار و ارقام جالبی منتشر کردند که به قرار زیر بازگو می شود.

فیس بوک

با 10 شبکه اجتماعی برتر جهان آشنا شوید


فیس بوک همچنان به عنوان بزرگ ترین و پرمخاطب ترین شبکه اجتماعی در جهان یاد می شود. تنها در کشور آمریکا بیش از یک میلیون سازمان کوچک و متوسط آگهی های تبلیغاتی خو د را روی فیس بوک منتشر می کنند و همچنین گفته می شود سازمان های بزرگ آمریکایی سالانه بیش از 100 میلیون دلار بودجه تبلیغاتی خود را به فیس بوک اختصاص می دهند.هم اکنون تعداد مشترکان فیس بوک از 2 میلیارد نفر هم فراتر رفته است و بیش از یک میلیون سایت اینترنتی با لینک مستقیم برای ورود به صفحه شخصی در فیس بوک موجود است.


توییتر

با 10 شبکه اجتماعی برتر جهان آشنا شوید

توییتر برای آن دسته از کاربرانی که تمایل دارند پیام های کوتاه خود را با دیگران به اشتراک بگذارند، بهترین شبکه اجتماعی محسوب می شود. توییت های کوتاه طی چند سال گذشته توانسته اند دنیای شبکه های رسانه ای را متحول کنند. کارشناسان می گویند توییتر را باید به اندازه فیس بوک جدی گرفت و آن را یکی از تاثیرگذارترین سایت های اینترنتی جهان دانست. این سایت هم اکنون بیش از 650 میلیون عضو ثبت شده دارد و 34درصد بازاریابان از توییتر برای فروش محصول و موفقیت حضور خود در بازار جهانی استفاده می کنند.

LinkedIn

با 10 شبکه اجتماعی برتر جهان آشنا شوید

از این سایت به عنوان بزرگ ترین شبکه اجتماعی سازمانی در جهان یاد می شود. این سایت شبکه های تخصصی در میان کارشناسان جهان ایجاد کره است و مدیران و کارمندان را به هم متصل می کند. در حال حاضر بیش از 467 میلیون نفر در LinkedIn عضو هستند و با گذشت هر یک ثانیه دو عضو جدید به این شبکه اجتماعی افزوده می شود. در هر ماه به طور میانگین 97 میلیون نفر از اعضای LinkedIn به صفحه اختصاصی خود سر می زنند و این مرکز پیش بینی کرده تعداد مشترکان خود را تا سال 2020 به سه میلیارد نفر برساند.
Google Plus

با 10 شبکه اجتماعی برتر جهان آشنا شوید

این شبکه اجتماعی که تحت مدیریت گوگل خدمات خود را ارایه می دهد، به طور میانگین در هر ماه 500 میلیون کاربر فعال دارد و در بیشتر مواقع برای بازاریابی و فعالیت های آنلاین تخصصی مورد استفاده قرار می گیرد. در فصل دوم سال 2017 میلادی میزان ارتباط مثبت میان مشترکان Google+ و برندهای بزرگ جهان 53درصد بیشتر شده است. در حال حاضر یک میلیارد حساب کاربری فعال در Google+ موجود است و گفته می شود هر سال تعداد کاربران آن 33 درصد افزایش می یابد. بزرگ ترین گروه مخاطبان این شبکه اجتماعی را افراد 45 تا 54 سال تشکیل می دهند و تعداد آنها از سال 2012 به بعد 56 درصد افزایش یافته است.

یوتیوب

با 10 شبکه اجتماعی برتر جهان آشنا شوید

این سایت که یکی از زیرمجموعه های گوگل محسوب می شود، بزرگ ترین مرکز انتشار تصاویر ویدیویی آنلاین در جهان است. پیش بینی می شود یوتیوب در سال 2016 میلادی بیش از 5.6 میلیارد دلار درآمد داشته باشد. هم اکنون در هر ماه شش میلیارد ساعت ویدیو روی سایت یوتیوب مشاهده می شود و کاربران موبایلی روزانه یک میلیارد ویدیو منتشرشده روی آن را تماشا می کنند. در مجموع روزی چهار میلیارد ویدیو روی یوتیوب مشاهده می شود و در هر دقیقه معادل 300 ساعت فایل تصویری جدید در این سایت قرار می گیرد.

Pinterest

با 10 شبکه اجتماعی برتر جهان آشنا شوید

این شبکه اجتماعی یکی دیگر از ابزارهای رسانه ای آنلاین محسوب می شود که طی مدت کوتاه پیشرفت قابل ملاحظه داشته است. هم اکنون بیش از 70 میلیون کاربر فعال در این شبکه اجتماعی عضو هستند که 85درصد آنها را زنان تشکیل می دهند و بیش از 9 میلیون کاربر هم از طریق صفحه اختصاصی خود در فیس بوک وارد Pinterest می شوند. این شبکه اجتماعی یکی دیگر از ابزارهای رسانه ای آنلاین محسوب می شود که طی مدت کوتاه پیشرفت قابل ملاحظه داشته است. هم اکنون بیش از 70میلیون کاربر فعال در این شبکه اجتماعی عضو هستند که 85درصد آنها را زنان تشکیل می دهند و بیش از 9 میلیون کاربر هم از طریق صفحه اختصاصی خود در فیس بوک وارد Pinterest می شوند.

اینستاگرام

با 10 شبکه اجتماعی برتر جهان آشنا شوید

بازاریاب ها این روزها اینستاگرام را یکی از بهترین پلتفرم های اجتماعی می دانند و توجه ویژه به آن دارند. اینستاگرام یک شبکه اجتماعی بسیار کاربردی برای روایت انواع داستان های تصویری است و می تواند در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. بیش از 800 میلیون کاربر جهانی در طول هر ماه به صفحه اختصاصی خود در اینستاگرام سر می زنند و روزانه 75 میلیون کاربر از خدمات آن استفاده می کنند. به طور کلی 20درصد کاربران اینترنتی جهان با اینستاگرام درگیر هستند و جوانان بزرگ ترین گروه مخاطبان این مجموعه اند.

از مجموع مشترکان اینستاگرام، 51 درصد را مردان تشکیل می دهند و 14 درصد مطالبی که روی آن منتشر می شود حین رانندگی به اشتراک گذاشته می شود. البته طبق آمار هشت درصد حساب های کاربری در اینستاگرام جعلی یا غیرواقعی هستند و 90 درصد اعضای این گروه را افرادی تشکیل می دهند که کمتر از 35 سال دارند. اینستاگرام یکی از زیرمجموعه های فیس بوک محسوب می شود.

Tumblr

با 10 شبکه اجتماعی برتر جهان آشنا شوید

به عنوان یکی از زیرمجموعه های یاهو توانسته است خود را به یکی از موفق ترین شبکه های اجتماعی جهان تبدیل کند. این پلتفرم میکروبلاگ برای به اشتراک گذاری عکس، ویدیو، فایل صوتی، متن، پرسش و هر آنچه کاربر نیاز دارد مورد استفاده قرار می گیرد. هم اکنون بیش از 420 میلیون نفر در Tumbir عضو هستند و این افراد تاکنون 217 میلیون وبلاگ شخص ی ایجاد کرده اند.در هر روز بیش از 120 هزار وبلاگ در این شبکه اجتماعی به روز می شود و تاکنون 99 میلیارد عکس و مطلب روی آن قرار گرفته است.

Flickr

با 10 شبکه اجتماعی برتر جهان آشنا شوید
این شبکه اجتماعی که به به اشتراک گذاری عکس و ویدیو اختصاص دارد، یکی از زیرمجموعه های یاهو محسوب می شود و روزانه 3.5 میلیون عکس جدید روی آن قرار می گیرد. این شبکه اجتماعی در مجموعه 92 میلیون مشترک فعال دارد که کاربران آن از 63 کشور باید با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. تاکنون بیش از 10 میلیارد عکس از سوی کاربران Flickr روی آن منتشر شده است و این افراد بیش از دو میلیون گروه اختصاصی تشکیل داده اند.

Reddit

با 10 شبکه اجتماعی برتر جهان آشنا شوید

این شرکت اجتماعی موبایلی با هدف سرگرمی مورد استفاده قرار می گیرد و اعضای ثبت شده انواع محتویات مورد نظر خود را به اشتراک می گذارند. این ابزار اجتماعی در هر ماه به طور میانگین 174 میلیون کاربر فعال دارد و طی 10 سالی که از زمان تاسیس آن می گذرد بسیار محبوب شده است. کاربران از 209 کشور جهان در  Reddit عضو شده اند و در هر ماه 7.55 میلیارد صفحه در این شبکه اجتماعی مشاهده می شود.
 
در پایان نمونه از شبکه های اجتماعی ثبت شده را مشاهده کنید
 



شبکه اجتماعی myspace سایت شیک فام

 

شبکه اجتماعی Reddit سایت شیک فام

 

شبکه اجتماعی plurk سایت شیک فام

 

شبکه اجتماعی diigo سایت شیک فام

 

شبکه اجتماعی medium سایت شیک فام

 

شبکه اجتماعی twitter سایت شیک فام

 

شبکه اجتماعی plus سایت شیک فام

 

شبکه اجتماعی pinterest سایت شیک فام

 

شبکه اجتماعی facebook سایت شیک فام

 

شبکه اجتماعی facenama سایت شیک فام

 

شبکه اجتماعی aparat سایت شیک فام

helen بازدید : 119 یکشنبه 06 آبان 1397 نظرات (0)

 

چگونه یک مکان مناسب در اصفهان برای اجاره روزانه پیدا کنیم؟

هدف و نوع سفر به اصفهان :

سفر به اصفهان می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد، ازجمله سفر های تفریحی و بازدید از جاذبه های گردشگری و دیدنی اصفهان از جمله میدان نقش جهان، سی و سه پل، پل خواجو، کاخ چهلستون، عمارت عالی قاپو، توحید خانه و ... ویا سفر های زیارتی به اصفهان برای بازدید از بقعه هارون ولایت، امام زاده بامیر اصفهان، بقعه شاهزاده ابراهیم فین، امام زاده درب زنجیر، بقعه شاه زید اصفهان و ... و یا سفر های کاری، تجاری و درمانی. همچنین اصفهان به دلیل اینکه در مرکز ایران قرار دارد، در بعضی مواقع افراد برای سفر به شهر ها و استان های دیگر باید از اصفهان عبور کنند و ممکن است برای مدتی در اصفهان اقامت داشته باشند.

انواع اقامت در اصفهان :

هنگام سفر به اصفهان نیازی است برای اقامت خود برنامه ریزی داشته باشید زیرا هتل در اصفهان به وفور یافت نمی شود و به راحتی نمی توانید هتل ارزان در اصفهان رزرو کنید. برای رزرو هتل، اسنپ تریپ در اصفهان می تواند منبع جامع و خوبی برای جستجوی شما باشد.

اگر قصد ندارید برای اقامت، در هتل بمانید، مسافرخانه های اصفهان و یا اجاره روزانه منزل در اصفهان می توانند گزینه های خوبی برای انتخاب شما باشند.

انتخاب مکان مناسب برای اقامت در اصفهان :

پس از اینکه نوع سفر و هدفتان از سفر به اصفهان را مشخص کردید، باید به دنبال مکان مناسبی برای اقامت خود باشید، از جمله هتل در اصفهان، منزل مبله در اصفهان ، مسافرخانه در اصفهان و ...

برای انتخاب محل اقامت مناسب باید متناسب با بودجه و نزدیکیبه مکان مورد نظرتان، محل اقامت خود را مشخص کنید. به عنوان مثال اگر نوع سفر تفریحی باشد، گزینه های بیشتری برای انتخاب وجود دارد. درحالی که برای سفر درمانی یا زیارتی باید دقت بیشتری به خرج دهید و مکانی را انتخاب کنید که به بیمارستان و مراکز درمانی و یا مکان های زیارتی مورد نظرتان نزدیک باشد زیرا ممکن است هتل ارزان در اصفهان پیدا کنید و یا اجاره منزل مبله در اصفهان متناسب با بودجه شما وجود داشته باشد اما اگر به نزدیکی به مکان مورد نظرتان دقت نکنید، باید برای رفت و آمد به مکان مورد نظرتان مسافتی طولانی طی کنید و یا اگر برای درمان به اصفهان سفر کردید ممکن است مکان اقامتتان برای نگهداری از بیمار مجهز و مناسب نباشد.

اجاره خانه مبله در اصفهان به شما این امکان را می دهد که در هر منطقه اصفهان و متناسب با بودجه و امکاناتی که شما لازم دارید بتوانید محل اقامت مناسب خود را انتخاب کنید.

 

helen بازدید : 647 جمعه 20 مهر 1397 نظرات (0)
 فیلم های ایرانی جدید 97
اما ادامه اكران سال 96 با نمايش 4 فيلم‌ نوروزي و 2 فيلم گروه آزاد همراه بود و فيلم‌هاي «ويلايي‌ها»، «نهنگ عنبر، سلكشن رويا»، «برادرم خسرو»، «آشوب»، «امتحان نهايي»، «تيك آف» و «نقطه كور» رنگ پرده سينما را به خود ديدند.
 
در آخرين ماه فصل بهار نيز فيلم هايي چون «دو عروس»، «مادر قلب اتمي»، «زير سقف دودي»، «اكسيدان»، «رگ خواب» و «ماليخوليا» رنگ پرده را به خود ديدند.
 
 فيلم هاي «مسلخ»، «كارگر ساده نيازمنديم»، «گذر موقت»، «ساعت 5 عصر»، «بيست و يك روز»، «فصل نرگس»، «سارا و آيدا»، «زادبوم»، «ماجان»، «قلب سفيد قاصدك ها»، «كبريت سوخته»، «پا تو كفش من نكن»، «ماه در جنگل»، «تابستان داغ»، «من و شارمين»، «نگار»، «درياچه ماهي» و «ملي و راه هاي نرفته اش» پرونده فصل تابستان را بستند.
 
اما فصل پاييز با اكران فيلم هايي چون «مالاريا»، «زرد»، «قهرمانان كوچك»، «ايتاليا ايتاليا»، «حقه باز دم دراز»، «آزاد به قيد شرط»، «شنل»، «خفه گي»، «رقص پا»، «خالتور»، «غيرمجاز»، «انزوا»، «ثبت با سند برابر است»، «اشنوگل»، «قاتل اهلي»، «صفر تا سكو»، «شكلاتي»، «آينه بغل»، «فهرست مقدس»، «پينوكيو عاموسردار و رييسعلي»، «آذر» و «وقتي برگشتيم» همراه بود.
 

«پل خواب» اولين ساخته سينمايي اكتاي براهني به تهيه كنندگي جهانگير كوثري با بازي بازيگران سرشناسي چون ساعد سهيلي ، هومن سيدي و آناهيتا افشار پس از دو سال اكران شد.

پل خواب اولين ساخته سينمايي اين كارگردان جوان برداشتي آزاد از «جنايات و مكافات» داستايفسكي است . تصويربرداري اين فيلم سينمايي اواخر زمستان سال 93 به پايان رسيد و اين فيلم در سي و چهارمين جشنواره فجر به نمايش درآمد.

فيلم هاي ايراني جديد در سال 96 را بشناسيد + تصاوير

 

خلاصه داستان فيلم پل خواب :طبق يك قانون كلي، آدم ها، حتي گناهكاران، بيش از حد تصور ما ساده و ساده دل اند و ما خود نيز چنييم.

شهاب در آستانه ازدواج با نامزدش است. شرايط اقتصادي و مالي او باعث مي شود به اتفاق دوستش وارد يك معامله تجاري شود اما در كمال ناباوري پول هاي او را بالا مي كشند. شرايط سختي بر زندگي او حاكم مي شود. پول بهره اي مي گيرد و از پرداخت اقساط آن هم عاجز مي شود. طلبكاران او را راحت نمي گذارند. پدرش كه دبير مدرسه است وارد ماجراي او مي شود. نامزدش نيز او را تحت فشار قرار مي دهد. شهاب تحت تاثير اين فشارها دست به كار عجيبي مي زند.

بازيگران فيلم پل خواب :ساعد سهيلي ، هومن سيدي ، آناهيتا افشار ، حامد بهداد ، شهين تسليمي ، علي اكبر زنجانپور ، عليرضا ثاني فر ، فرخنده فرماني زاده ، حسام شجاعي و مجتبي پيرزاده.

ساير عوامل توليد فيلم پل خواب :كارگردان:اكتاي براهني ، تهيه كننده:جهانگير كوثري ، نويسنده:اكتاي براهني، مدير فيلمبرداري:پيمان شادمان فر، تدوين:سپيده عبدالوهاب، موسيقي:فردين خلعتبري، طراح صحنه و لباس:منصوره يزدان جو، دستيار اول كارگردان و برنامه ريز:علي تيموري، منشي صحنه:آرزو نيك پور، صدابردار:رشيد دانشمند، صداگذاري و ميكس:اميرحسين قاسمي، عكاس:سحاب زري باف، طراح چهره پردازي:ايمان اميدواري، آهنگساز:مازيار يونسي.

 

فيلم هاي ايراني جديد در سال 96 را بشناسيد + تصاوير

در فيلم سينمايي «سد معبر» حامد بهداد، باران كوثري، نادر فلاح، اكبر رحمتي، آوا شريفي، عرفان ناصري، مرتضي آقاحسيني، بهرام سروري نژاد، سجاد رحيمي، غلامعلي رضايي، فتح الله طاهري، مهدي ميري و نگار عابدي، عليرضا كمالي، گيتي قاسمي، حسام محمودي و محسن كيايي به ايفاي نقش پرداخته‌اند همچنين بازيگر خردسال اين اثر رونيكا نعمت الله است.

اين فيلم داستان قاسم كارمند اداره سد معبر شهرداري را روايت مي كند كه براي تغيير وضعيتِ زندگيِ خود بهبود با نرگس همسرش اختلافِ نظر دارد و در اين مسير با چالش مواجه مي شود.

 

«خانه كاغذي» به كارگرداني مهدي صباغ زاده با موضوعي اجتماعي از ۲۹ آذرماه در سينماهاي سراسركشور اكران شده است. اين فيلم سينمايي براي نخستين بار در سي‌وپنجمين جشنواره جهاني فيلم فجر به نمايش درآمد.

از جمله بازيگراني كه در اين فيلم سينمايي ايفاي نقش مي‌كنند مي‌توان به پرويز پرستويي ، تينا پاكروان، ثريا قاسمي، ستاره اسكندري، مهدي پاكدل، عليرضا كمالي، حسين پاكدل، محسن قاضي‌مرادي، ارد زند و شقايق فراهاني اشاره كرد.

فيلم سينمايي «خانه كاغذي» درباره پدر و دختر روزنامه‌نگاري است كه پرويز پرستويي نقش پدر و تينا پاكروان كه تهيه‌كنندگي اين فيلم را نيز برعهده دارد، نقش دختر او را ايفا مي‌كند.

فيلم هاي ايراني جديد در سال 96 را بشناسيد + تصاوير

پرويز پرستويي و ثريا قاسمي اكنون در فيلم سينمايي «قاتل اهلي» به كارگرداني مسعود كيميايي كه بر روي پرده سينماها است نيز ايفاي نقش مي‌كنند.

تينا پاكروان تاكنون تجربه فعاليت در حوزه‌هايي چون كارگرداني، تهيه‌كنندگي و بازيگري را در سينماي ايران دارد در آخرين حضور سينمايي خود در فيلم «سارا و آيدا» بازي كرده و اخيرا در مقام كارگردان؛ فيلم «لس آنجلس-تهران» داشت.

 

«حريم شخصي» به كارگرداني احمد معظمي و تهيه كنندگي عبدالرضا ساعتچي فرد در ژانر اجتماعي از ۲۲ آذر در سينماهاي كشور به روي پرده رفته است.

فيلم هاي ايراني جديد در سال 96 را بشناسيد + تصاوير

در اين فيلم سينمايي كه به معضلات فضاي مجازي در دنياي امروز جوانان مي‌پردازد از حضور بازيگراني چون ميلاد كي مرام، انديشه فولادوند، بهنوش بختياري، مهتاب ثروتي، سعيد اميرگاني، مسيح كاشاني، محمد تهوري، زنده ياد نقي سيف جمالي با حضور رعنا آزادي‌ور و باهنرمندي امير آقايي بهره برده است.

در خلاصه داستان اين فيلم آمده است:اينجا امن نيست...

 

فيلم «آذر» به كارگرداني محمد حمزه اي و تهيه كنندگي نيكي كريمي ساخته شده است.

بازيگران:

نيكي كريمي، حميدرضا آذرنگ، فريد سجادي حسيني، هستي مهدوي، ليلا زارع، مائده طهماسبي، مهران نايل، شيرين آقا كاشي، مانيا عليجاني، هومن سيدي و پژمان جمشيدي

فيلم هاي ايراني جديد در سال 96 را بشناسيد + تصاوير

درباره فيلم:

براي خودم فكرهايي داشتم آرزو داشتم مي خواستم قهرمان بشم مي خواستم اون چيزي كه جامعه بهم تحميل ميكنه رو كنار بزنم، خوبه.

ساير عوامل:

فيلمنامه: احسان بيگلري با همكاري پريسا هاشم‌پور، مجري طرح: مازيار ميري، مدير فيلمبرداري: پيمان شادمانفر، فيلمبردار: اديب سبحاني، صدابردار: پرويز آبنار، طراح لباس: غزاله معتمد، طراح صحنه: مهدي موسوي، طراح گريم: افروز بوجاريا.

 

منبع : دي ال مووي

helen بازدید : 185 چهارشنبه 21 شهریور 1397 نظرات (0)

 

ترجمه مقاله مهمترین بخش از خدمات ترجمه مقاله انگلیسی به فارسی و ترجمه فارسی به انگلیسی، در بین دانشجویان می باشد. ترجمه مقاله به صورت تخصصی، نیازمند به مترجمین ماهر و زبده است، که ترجمه آنلاین با در اختیار داشتن مترجمین رسمی و دانشگاهی، مقاله های شما را به بهترین نحو ممکن، ترجمه می کند و از آنجایی که بیشتر از ۷۰ درصد مشتریان دارالترجمه، از دانشجویان متشکل می شود، قیمت های در نظر گرفته شده، برای این گروه از کاربران بسیار مناسب می باشد.

 

 

ترجمه مقاله ISI


در بخش ترجمه مقاله ISI بهترین خدمات با استفاده از مناسب ترین مترجمین، به کاربران ارائه می گردد. ترجمه مقاله های ISI انجام شده توسط ترجمه آنلاین، اکثرا accept شده اند و حتی مواردی که مقاله ارسال شده reject شده اشکال از ترجمه نبوده و محتوای مقاله ایراد داشته است، که پس از اصلاح آن توسط کاربر و ترجمه مجدد مقاله، accept شده است.

مترجمینی که در بخش ترجمه مقاله های فارسی به انگلیسی (ISI) فعالیت دارند، بیشتر از ۵ سال سابقه ترجمه را دارا می باشند.


ترجمه چکیده مقاله


چکیده مقاله مهمترین بخش یک مقاله است و تنها در صورتی یک مقاله پذیرفته می شود، که چکیده آن مورد تایید ناظر قرار بگیرد، سپس کل مقاله جهت چاپ در اختیار مجله و یا ژورنال های معتبر علمی و آکادمیک قرار می گیرد. بنابراین شیوایی و روانی چکیده مقاله بسیار مهم است و باید توسط مترجمین ارشد انجام شود.


قیمت ترجمه مقاله


ترجمه مقاله خود را با قیمتی مناسب و دانشجویی به ترجمه آنلاین بسپارید، مطمئنا ترجمه آنلاین در میان موسسات دیگر، ارزان ترین ترجمه را با بالاترین کیفیت ارائه می دهد. برای اطمینان از پایین بودن قیمت ها تقاضا داریم، دیگر مراکز را بررسی نمایید.


 

کیفیت ترجمه مقاله


ترجمه مقاله ها بر اساس رشته و زمینه ترجمه در اختیار مترجمین مسلط به آن رشته/زمینه قرار می گیرد، بنابراین کاربر می تواند اطمینان حاصل کند، که ترجمه ای تخصصی و مناسب دریافت نماید. ترجمه های انجام شده در بخش ترجمه طلایی، حداقل به مدت یک هفته ضمانت می شوند. در ترجمه طلایی تمام قسمت های مقاله، از جمله جداول، نمودار ها، عکس ها ترجمه شده و در فایل ترجمه شده ارسالی برای کاربر قرار می گیرد.

ترجمه آنلاین تمامی رشته های تخصصی دانشگاهی را پشتیبانی می کند.

منبع


helen بازدید : 203 چهارشنبه 21 شهریور 1397 نظرات (0)

 

همانطور که یک نقشه کش برای آینده خود دست به طراحی می زند، تمامی معلمان در کلاس درس نیاز به طراحی و ترسیم نوعی طرح برای آینده هستند. طراحی آموزشی از جمله مهمترین پیش زمینه هایی است که باید توسط معلم رعایت شود. طراحی آموزشی، پیش بینی و تنظیم رویدادهای آموزشی بر اساس اهداف، محتوا و امکانات موجود با توجه به ساخت شناختی و ویژگیهای دانش آموزان، تعریف شده است.

مراحل طراحی آموزشی به صورت زیر می باشد:

هدف از طراحی آموزشی، فراهم کردن امکانات یادگیری مورد نیاز است، زیرا انتخاب فعالیت های یادگیری مؤثر و مناسب، عامل مهمی در فرآیند طراحی یک درس محسوب می شود. قبل از شروع تدریس توسط معلم، وی باید همه چیز را پیش بینی و آماده کند و برنامه ی خود را بنویسد.

اما با توجه به این که فرآیند تدریس، هیچ وقت نمی تواند کامل باشد، برنامه های طراحی شده باید انعطاف پذیر باشند و پیوسته مرتب و به روز شوند.

در تمامی الگوهای طراحی آموزشی، چهار مرحله اساسی مشاهده می شود.

مرحله اول: تنظیم اهداف آموزشی

مرحله دوم: تحلیل موقعیت آموزشی

مرحله سوم: تحلیل و تعیین محتوا، روش ها و وسایل آموزشی

مرحله چهارم: تحلیل و تعیین نظام ارزشیابی

تدریس [Teaching] چیست؟

از تدریس، همانند یادگیری، تعریفهای مختلفی ارائه شده است. بعضی، تدریس را «بیان صریح معلم درباره آنچه باید یاد گرفته شود» می دانند و گروهی دیگر تدریس را «همورزی متقابلی می \دانند که بین معلم، دانش آموز و محتوا در کلاس درس جریان دارد.» عدّه ی زیادی از مربیان و متخصصان آموزش و پرورش، تدریس را «فراهم آوردن موقعیت و فرصتهایی که یادگیری دانش آموزان را تسهیل کند»، نامیده اند. از بررسی مجموعه ی تعاریف ارائه شده می توان نتیجه گرفت که «تدریس، فعالیتی تعاملی و منظم و هدفمند بین معلم و دانش آموز به منظور تسهیل یادگیری است.» (شعبانی،1382).

عوامل اصلی چنین فعالیتی عبارتند از: طراحی، اجرا و ارزشیابی. طراحی پایه و اساس اصلی این فرآیند است که دو عامل دیگر یعنی اجرا و ارزشیابی بر آن استوار هستند و تحقق مطلوب آنها وابسته به کیفیت طراحی آموزشی است.

طراحی [Desigining] آموزشی چیست؟

طراحی آموزشی، پیش بینی و تنظیم رویدادهای آموزشی بر اساس اهداف، محتوا و امکانات موجود با توجه به ویژگیها و ساخت شناختی دانش آموزان است. طراحی آموزشی، خواه مربوط به یک دروه کامل یا به یک جلسه ی آموزشی باشد، از اهمیت خاصی برخوردار است. توجه و دقت در تنظیم آن می تواند موجب کارایی و اثر بخشی تدریس شود. طراحی آموزشی ممکن است به دو صورتِ خُرد و کلان، انجام گیرد. طراحی در سطح کلان مربوط به شورای برنامه ریزی درسی و متخصصان آموزشی است؛ اما طراحی در سطح خُرد، کلاً بر عهده ی معلم است. در فرآیند طراحی خُرد، توجه باید بیشتر به حصول صلاحیتها و قابلیتهای مورد انتظار، جلب شود و با نگرشی سیستمی و نظام مند، مجموعه ی عناصری را که در یادگیری دانش آموزان مؤثرند، در نظر گرفت. معلم باید کل محتوای آموزشی را به اجزای قابل تدریس که معمولاً به نام «جلسات درس یا تدریس» نامیده می شود، تقسیم کند و مشخص سازد که بر اساس زمان منظور شده، چند جلسه یا ساعت در طول ترم و یا سال تحصیلی تدریس خواهد داشت و در هر جلسه چه موضوعی و با چه اهدافی دنبال خواهد شد.                                           

            مراحل طراحی آموزشی

هدف از طراحی آموزشی، فراهم کردن امکانات یادگیری است؛ زیرا انتخاب فعالیت های یادگیری مؤثر و مناسب، عامل مهمی در فرآیند طراحی یک درس محسوب می شود. قبل از شروع آموزش، معلم باید همه چیز را پیش بینی و آماده کند و برنامه ی خود را بنویسد؛ اما با توجه به این که فرآیند تدریس، هیچگاه نمی تواند کامل باشد، برنامه های طراحی شده باید انعطاف پذیر، مرتب و به روز گردند. یک برنامه آموزشی خوب باید به نحوی نوشته شود که دستیابی به قابلیت و صلاحیت مورد نظر را تضمین کند. در فرآیند طراحی می توان از الگوهای مختلف استفاده کرد؛ اما در تمام الگوها، حداقل چهار مرحله یا گام اساسی را باید مورد توجه قرار داد. این مراحل عبارتند از:

مرحله اول : تحلیل و تنظیم هدفهای آموزشی

مرحله دوم : تحلیل موقعیت آموزشی

مرحله سوم : تحلیل و تعیین محتوا، روش و وسیله ی آموزشی

مرحله چهارم : تحلیل و تعیین نظام ارزشیابی

مرحله اول : تحلیل و تنظیم هدفهای آموزشی

هدفهای آموزشی، بیان کننده ی وضعیت مطلوب در یک رویداد آموزشی هستند. هدفهای خوب تنظیم شده حداقل باید دارای چهار ویژگی زیر باشند:

1. دانش آموزان، محور باشند؛ یعنی بر اساس فعالیت های دانش آموزان تنظیم شوند.

2. توصیفی از نتایج یادگیری باشند.

3. صریح، روشن و قابل فهم باشند.

4. قابل مشاهده و اندازه گیری باشند. 

مراحل نگارش هدفهای آموزشی

برای نگارش هدفهای آموزشی، چهار مرحله ی اساسی باید طی شود. اگرچه این چهار مرحله، تسلسلی و پیوسته هستند؛ اما در فرآیند طراحی، الزاماً چنین نیستند، زیرا طراح، پس از نوشتن هر مرحله ممکن است مجدداًً به عقب برگردد و به بازنگری اهداف نوشته شده بپردازد و به اصلاح و بازنویسی آنها اقدام کند. مراحل نگارش هدفهای آموزشی عبارتند از:

الف - تعیین هدف یا هدفهای کلی [Goals] آموزشی

هدفهای کلی آموزشی، اهدافی هستند که در پایان یک دوره یا جلسه ی آموزشی باید تحقق یابند. این دسته از اهداف، معمولاً به صورت عبارتهای کلی مطرح می شوند؛ مثلاً اگر بگوییم پس از مطالعه ی این فصل «معلمان باید با طراحی آموزشی آشنا شوند»، در واقع یک هدف کلی را بیان کرده ایم. هدفهای کلی آموزشی، معمولاً به علت عدم صراحت مبهم و قابل تعبیر و تفسیر هستند. حتی در مقایسه با هدفهای جزئی در مدت زمان بیشتری تحقق خواهند یافت.

این دسته از اهداف چون مهارت نهایی کسب شده از جریان آموزش را بیان می کنند، ممکن است به عنوان نوعی انگیزه، به کار روند اگرچه گروه کثیری از صاحب نظران تربیتی با نوشتن و تنظیم هدفهای کلی مخالفند؛ اما به دلیل اینکه جهت عمومی فعالیتها را تعیین می کنند، هدفهای پرارزشی هستند، زیرا از طریق هدفهای کلی آموزشی می توان هدفهای جزئی، رفتاری و فعالیت های آموزشی را مشخص کرد و به آنها جهت و هماهنگی لازم بخشید.

معلمان و طراحان آموزشی باید توجه کنند هدفهای کلی آموزشی زمانی ارزشمند هستند که به هدفهای جزئی و رفتاری تجزیه شوند؛ به عنوان مثال: برای رسیدن به این هدف کلی که «معلمان با طراحی آموزشی آشنا شوند»، باید تمام مراحل طراحی و فعالیت هایی که لازم است در مراحل اجرا دانش آموزان انجام دهند، به طور واضح و صریح مشخص شوند، در غیر این صورت هدف کلی، هرگز تحقق نخواهد یافت. 

ب - تبدیل هدف کلی به اهداف جزئی[Sybgoals]

هدفهای جزئی از تجزیه هدفهای کلی به دست می آیند و مراحل رسیدن به هدفهای کلی را مشخص می کنند، به همین دلیل، نسبت به هدفهای کلی محدودتر و مشخص تر و نسبت به هدفهای رفتاری، دارای جامعیت و شمول بیشتری هستند. هدفهای جزئی، همچون هدفهای کلی اغلب به صورت افعال کلی و مبهم نوشته می شوند و خود نیز ممکن است قابل تجزیه به هدفهای جزئی ریزتر باشند. ساده ترین راه نوشتن اهداف کلی و جزئی در فرآیند آموزش این است که بر اساس موضوع اصلی درس، هدف کلی نوشته شود و بر اساس عناوین فرعی درس، اهداف جزئی تنظیم گردند. در زیر، جهت آشنایی با افعال کلی که برای نوشتن اهداف کلی و جزئی به کار می روند، تعدادی از آنها آورده شده است:  آشنا شدن / دوست داشتن / دانستن / کسب کردن / ارزش گذاری کردن / تمایل داشتن

فهمیدن / باور کردن / تصدیق کردن / یاد گرفتن / درک کردن

ج - تبدیل هدفهای جزئی به هدفهای رفتاری

هدفهای رفتاری، اهدافی هستند که نوع رفتارهای شناختی، روانی - حرکتی (عملی)، عاطفی و قابلیتها و مهارتهایی را که انتظار داریم در پایان یک فعالیت آموزشی در دانش آموزان ایجاد شود، به دقّت بیان می کنند. در نوشتن هدفهای رفتاری، نباید اعمالی که معلم برای تدریس انجام می دهد، تشریح شده باشد، بلکه باید طوری نوشته شوند که دانش آموزان با مطالعه ی آنها بفهمند که چه انتظاراتی از آنها می رود و چه باید انجام دهند؛ مثلاً پس از پایان آموزش، با توجه به مطالب مطرح شده باید بتوانند «برای فصل ساختار سلولی کتاب علوم زیستی و بهداشتی سال اول دبیرستان عملاً طرح درسی بنویسند».

اهداف رفتاری باید واقع بینانه تنظیم شوند. همیشه باید امکانات و مدت زمان آموزش و همچنین سطح تحصیلی و علاقه مندی دانش آموزان را در نوشتن هدفهای رفتاری در نظر گرفت. اگر هدفهای رفتاری، واقع بینانه تنظیم شوند، آموزش هم درست و مؤثر انجام خواهد شد. اهداف رفتاری خوب تنظیم شده، اهدافی هستند که اکثر دانش آموزان برای رسیدن به آنها مشکل خاصی نداشته باشند. اولین نکته در نوشتن هدف رفتاری، صراحت و قابل فهم بودن آن است.

هدفهای رفتاری علاوه بر صراحت باید قابل مشاهده و اندازه گیری باشند. محور ارزشیابی نتایج یادگیری، قابل مشاهده بودن آن نتایج است. کلید یک هدف قابل مشاهده، یک فعل قابل مشاهده است. فعل قابل مشاهده فعلی است که عمل قابل مشاهده یا رفتاری که نتیجه اش یک محصول قابل مشاهده باشد، توضیح دهد. بنابراین، یک هدف رفتاری مؤثر و خوب تعریف شده، هدفی است که صریح و قابل مشاهده و نتیجه ای قابل اندازه گیری باشد. از دید روانشناسان رفتارگرا، هدفهای رفتاری دارای سه ویژگی زیر می باشند: 

1-      نوع رفتار باید دقیقاً مشخص و خوب تعریف شده باشد.

منظور از نوع رفتار یا عملکرد در نوشتن هدفهای رفتاری، بیان روشن، دقیق و صریح رفتاری است که انتظار می رود دانش آموزان آن را انجام دهند تا مشخص شود که قابلیت یا گرایش لازم را کسب کرده اند. نکته کلیدی در نوشتن نوع رفتار، آن است که از افعالی که بر انجام کار دلالت دارد استفاده شود، مانند: «حذف کند»، «پاک کند»، «تعریف کند»، «اندازه بگیرد»، «آزمایش کند» و غیره.

لازم به یادآوری است که عملکرد یا رفتار، می تواند هم در حیطه شناختی قرار گیرد و هم در حیطه روانی - حرکتی و عاطفی.  2- شرایط انجام رفتار یا عملکرد باید دقیقاً بیان شود.

دومین عنصر مهم در نوشتن اهداف رفتاری، بیان شرایط و امکاناتی است که با توجه به آن، دانش آموزان باید دانش، گرایش یا مهارت خود را نشان دهند. شرایط و امکانات، معمولاً به موقعیت اشیاء یا چیزهایی اطلاق می شوند که باید در آن موقعیت یا با به کار گرفتن آن امکانات، فعالیت انجام شود تا دانش آموزان قابلیت خاص را کسب کنند. گاه شرایط و امکانات، محدودیتها و یا امکاناتی را که موجود نیستند بیان می کند. مانند «بدون استفاده از نتایج یک آزمایش تشخیصی»، «یا بدون به کار بردن ماشین حساب» فرد باید بتواند آن قابلیت را از خود نشان دهد.

از دادن یک فهرست طولانی از وسایل یا موادی که به نظر می رسد برای عملکرد، ضرورت ندارد خودداری شود. اگر شرایط برای تمام اهداف رفتاری یک درس یکسان باشد، تکرار آن در تک تک اهداف رفتاری ضرورت ندارد و کافی است قبل از نوشتن تک تک هدفهای رفتاری، این عبارت نوشته شود: «پس از پایان آموزش از دانش آموزان انتظار می رود با مطالعه یا به کارگیری وسایل ... بتوانند»:

الف - قانون ارشمیدس را در دو سطر تعریف کنند.

ب - آزمایش مربوط به آن را بدون اشتباه انجام دهند. 

2-     معیار سنجش رفتار مورد نظر دقیقاً معین شود.

سومین ویژگی ضروری در نوشتن هدفهای رفتاری، معیار است، که پایه و اساس قضاوت انجام رفتار را مشخص می کند. به زبان دیگر، معیارها برای بررسی و تعیین میزان مهارت دانش آموزان، به کار می روند؛ مثلاً «با نود درصد دقت و بدون هیچ اشتباهی» یا «در مدت زمان مشخصی» انجام شود. بنابراین معیار، ممکن است به فرآیند یا به نتیجه ی فعالیت، مربوط باشد.

هدفهای رفتاری را هرگز نمی توان به طور خلاصه نوشت. معلم باید عملکرد یا رفتار را طوری بنویسد که ارتباط آن با شرایط و معیار تعیین شده واضح و روشن باشد. این صراحت باید در حدی باشد که افراد آشنا با فرآیند یاددهی - یادگیری بتوانند بدون اشکال و اشتباه، مقاصد آموزشی مورد نظر نگارنده را تدریس و یا ارزیابی کنند.

بسیاری از معلمان به دلیل عدم آشنایی با هدفهای رفتاری معمولاً از افعال زیر که درک آنها مشکل است و قابل اندازه گیری نیستند استفاده می کنند؛ افعالی مانند:

دانستن / یاد گرفتن

تحسین کردن / لذت بردن

باور داشتن / درک کردن و غیره ....

بهتر است به جای به کارگیری افعالی نظیر افعال ذکر شده از افعالی که کمتر در معنای آن اشتباه رخ می دهد و قابلیت اندازه گیری آنها خوب است، استفاده کنیم. 

افعال صریح در حیطه شناختی

 افعال صریح در حیطه عاطفی

 افعال صریح در حیطه روانی - حرکتی

 تعریف کردن

 قبول کردن

 با مهارت به کار گرفتن

 فهرست کردن

 تأیید کردن

 درست اجرا کردن

 نام بردن

 همکاری کردن

 درست آزمایش کردن

 توضیح دادن

 علاقمند شدن

 بازسازی کردن

 تشخیص دادن

 هم عقیده شدن

 جابه جا کردن

 طبقه بندی کردن

 تحریک شدن

محکم کردن

 تجزیه و تحلیل کردن

 آرزو کردن

 عوض کردن

 تشخیص دادن

 با علاقه انجام دادن

 و غیره ...

 قضاوت کردن

 تعهد داشتن

و غیره ....

البته این فهرست، شامل تمام افعالی که می توان آنها را به کار برد، نیست و تنها نمونه ای از افعال رفتاری هستند. بنابراین طراح، ممکن است در هنگام نوشتنِ اهداف رفتاری از افعال دیگر نیز استفاده کند. هدفهای زیر نمونه ای از هدفهای رفتاری می باشند:  پس از پایان آموزش از دانش آموزان انتظار می رود، بتوانند : - قسمتهای مختلف قلب را براساس تصویر کتاب دقیقاً و بدون اشتباه مشخص کنند و بنویسند.

2- با در دست داشتن یک نوار اندازه گیری، طول و عرض و ارتفاع مبلهای داخل اطاق را بر اساس واحد سانتیمتر با 20 درصد خطا اندازه گیری کنند.

3- قطعه شعر معاصری را که به آنها داده شده است، براساس ملاکهای بحث شده در کلاس، ارزیابی کنند.

معلمان باید در نظر داشته باشند که فرآیندها و مهارتهایی وجود دارند که به طور مستقیم قابل مشاهده نیستند، اما نتایج قابل مشاهده ای تولید می کنند؛ مثلاً ممکن نیست، معلمان فرآیند تفکر دانش آموزان را که تلاش می کنند تا معادله ای را حل کنند، مشاهده کنند؛ اما آنها می توانند پاسخهایی را که دانش آموزان می دهند، تصمیمهایی را که می گیرند، یا هر گامی را که برای حل مسأله بر می دارند و در نهایت نتایج حل معادلات را مشاهده، اندازه و قضاوت کنند. وقتی که دانش آموزان متنی را به نثر می نویسند، یا یک قطعه شعری را به نثر ترجمه می کنند، یا یک کار هنری مثل نقاشی را به اتمام می رسانند، تماماً قابل مشاهده هستند. چنین تولیداتی همچون اهداف رفتاری می توانند معلمان را مطمئن سازند که: آیا نتایج مورد انتظار اتفاق افتاده است یا نه؟ اما طراحان و معلمان باید بین اهدافی که ویژه و قابل مشاهده هستند و اهدافی که تولیدات نهایی قابل مشاهده دارند، تفاوت و تمایز قایل شوند.

اگر طراحی در نوشتن هدفهای رفتاری، از افعالی استفاده کند که صریح و قابل مشاهده نباشد و یا یک تولید نهایی قابل مشاهده ای نداشته باشد، معلم نمی تواند تحقق اهداف آموزشی را ارزشیابی کند. برای سنجش درستی یا عدم درستی یک هدف رفتاری، می توان نتایج سؤالهای زیر را مورد تحلیل و بررسی قرار داد:

1- آیا هدف رفتاری، آنچه که دانش آموزان باید انجام دهند به وضوح بیان کرده است؟

2- آیا هدف رفتاری شرایط مهمی را که تحت آن شرایط دانش آموزان نشان می دهند که قابلیت و صلاحیت لازم را کسب کرده، مشخص کرده است؟

3- آیا هدف رفتاری معیارهایی را که بتوان بر اساس آنها تبحر و صلاحیت دانش آموزان را مورد ارزیابی قرار داد، توضیح داده است؟

4- آیا افعال به کار برده شده در اهداف رفتاری، افعالی کاملاً قابل مشاهده و بررسی می باشند، و مانع از اشتباه ارزشیابی می شوند؟

5- آیا هدفهای رفتاری با جزئیات کامل که نتایج عمل مورد انتظار را نشان می دهد، بیان شده است؟

6- آیا هدفهای رفتاری با توجه به فعالیت های دانش آموزان تنظیم شده است؟

7- آیا هدفهای رفتاری آنچه را که معلمان در فرآیند آموزش باید انجام دهند، مشخص می کند؟

8 - آیا هدفهای رفتاری معیارهای مشخصی را برای سنجش یادگیری دانش آموزان فراهم می سازد؟ 

مرحله دوم :تحلیل و تعیین موقعیت آموزشی

پس از تعیین هدفهای آموزشی، یکی از مهمترین مراحل طراحی تعیین و تحلیل موقعیت آموزشی است. در این مرحله معمولاً پرسشهایی به شرح زیر ممکن است برای معلم مطرح شود:

- چگونه باید فعالیت های آموزشی دانش آموزان را سازماندهی کرد تا هدفهای آموزشی تعیین شده، تحقق یابند؟

- رویدادها و تجاربی که سریعتر و بهتر دانش آموزان را به هدفهای آموزشی می رسانند، کدامند؟

پاسخ دادن به این پرسشها نیاز به بررسی تعدادی از عوامل دارد. به مجموعه ی این بررسیها تحلیل و تعیین موقعیت گفته می شود. در این مرحله، معلمان باید کلیه فعالیت های آموزشی را که منجر به یادگیری می شوند، بررسی و یادداشت کنند. سپس آن دسته از فعالیتها را که برای رسیدن به هدفها چندان مهم و ضروری به نظر نمی رسند، از مجموعه ی فعالیت های آموزشی حذف کنند تا در نهایت مجموعه ای از فعالیت های مناسب و ضروری برای رسیدن به هدفهای آموزشی به دست آید.

پس از تعیین فعالیت های آموزشی، روابط بین اهداف تعیین شده و ارتباط بین فعالیتها باید مورد بررسی قرار گیرد تا سلسله مراتب فعالیتها، مشخص گردد. علاوه بر ترتیب و سلسله مراتب فعالیت تعیین گروههای یاددهی- یادگیری[Teaching - Learning groups] نیز ازاهمیت خاصی برخوردار است. طراح، موظف است نوع گروه، تعداد و نحوه ی فعالیت آنها را پیش بینی کند و نقطه ی آغاز فعالیتها را بر اساس ارزشیابی تشخیصی معین سازد. بنابراین تحلیل و تعیین موقعیت آموزشی فرآیندی است که در آن فعالیت های آموزشی، نوع ارتباط بین هدفها و فعالیتها، رفتار ورودی، نقطه ی آغاز فعالیت بر اساس ارزشیابی تشخیصی و حتی گروههای تدریس - یادگیری، تحلیل و تعیین می شوند. الف - فعالیت های آموزشی

به مجموعه ی فعالیت های معلم و دانش آموزان در یک زمان معین، برای تحقق اهداف آموزی معین فعالیت های آموزشی گفته می شود. بنابراین فعالیت های آموزشی شامل دو قسمت فعالیت مشخص می باشد:  1- فعالیت های معلم (روش تدریس)

در بعضی از طراحی های آموزشی، معلمان اهداف آموزشی را به گونه ای تنظیم می کنند که بیشتر، نشاندهنده ی فعالیت خود آنهاست و به انتظاراتی که از دانش آموزان دارند، کمتر توجه می شود. این دسته از اهداف آموزشی «معلم - محور» وقتی ارزشمند هستند که فعالیتها در جهت هدایت و تقویت فعالیت های یادگیری دانش آموزان تنظیم شده باشد. البته در اجرای فعالیت های آموزشی، معلم نیز باید نقشهای تعریف شده ای داشته باشد. نقشهایی از قبیل: توضیحات لازم در زمینه ی اصول و مفاهیم، جهت دادن فعالیت های یادگیری دانش آموزان، نظارت بر عملکرد دانش آموزان و راهنمایی آنها، دادن بازخورد به منظور تقویت و اصلاح فعالیت های آموزشی دانش آموزان و غیره. در هر صورت معلمان همیشه باید دانش آموزان را در طول فعالیت های یادگیری و دستیابی به نتایج مطلوب بر اساس اهداف آموزشی راهنمایی کنند. برای دانش آموزان دانستن این نکته که از آغاز یک فعالیت آموزشی، معلمانشان دقیقاً چه نقشی دارند و چقدر می توانند از آنها انتظار راهنمایی داشته باشند، بسیار مفید خواهد بود. 

2- فعالیت های دانش آموزان (تجارب یادگیری)[ Learning Experiences]

برای بسیاری از دانش آموزان دانستن دقیق اهداف، در یک فعالیت آموزشی برای دستیابی به نتایج یادگیری مورد انتظار، ممکن است کافی نباشد؛ مثلاً، وقتی که به بعضی از دانش آموزان گفته می شود که «فصل ده کتاب علوم اجتماعی را به منظور دستیابی به علل اصلی جنگ هشت سال دفاع مقدس» مطالعه کنید؛ ممکن است ندانند برای دستیابی به نتایج یادگیری چنین هدفی، چگونه مطالعه کنند. در نتیجه وقتی که دانش آموزان را برای یک فعالیت آموزشی آماده می کنیم، بسیار مفید خواهد بود که به آنها بگوییم، چه چیز را نیاز دارند و چه نوع فعالیتی را باید انجام دهند تا به نتایج یادگیری مورد انتظار برسند.

هدفهای آموزشی خوب تنظیم شده، نتایج یادگیری را توضیح می دهند. تعیین نتایج یادگیری اگرچه بسیار مفید هستند؛ اما به تنهایی کافی نیستند. وقتی که نتایج یادگیری معین شدند، باید فعالیت هایی را که برای دستیابی به چنین نتایجی مفید هستند، مشخص کرد. بنابراین به مجموعه فعالیت هایی که دانش آموزان برای دستیابی به نتایج یادگیری انجام می دهند، تجارب یادگیری می گویند. این دسته از فعالیتها شامل فعالیت های معلمان در فرآیند آموزش نمی شوند. به فعالیت های معلمان، روش تدریس گفته می شود (براو و هارکلرود[Brown and Harcleroad]، 1997، ص 7).

تجارب یادگیری یا فعالیت های دانش آموزان، باید متناسب با اهداف آموزشی و متنوع باشند. معلمان نباید دانش آموزان خود را محدود به چند فعالیت یادگیری نمایند. یعنی آنها می توانند از میان تعداد تقریباً نامحدودی از تجربه های یادگیری، آن دسته از فعالیتها را که بیشترین احتمال دستیابی به اهداف را میسر می سازند انتخاب کنند؛ مثلاً آنها می توانند برای دستیابی به اهداف یا نتایج یادگیری از دانش آموزان خود بخواهند که درباره موضوعی گزارشی تهیه کنند و با یکدیگر به بحث و مناظره بپردازند. برای همکلاسی های خود سخنرانی کنند، چیزی را بسازند، کاری را انجام دهند، اطلاعاتی را جمع آوری کنند و به شکل یک کل معنادار، ارائه دهند. نمایش و تئاتر اجرا کنند و بازیهایی را که جایگزین زندگی واقعی هستند انجام دهند. چیزی را به طور ذهنی مجسم کرده و آن را بسازند. از روی تصاویری که خود گرفته اند و یا در اختیار آنان قرار داده شده، داستانی بنویسند و یا تصاویر و موقعیتهایی را مورد تعبیر و تفسیر قرار دهند. درباره چیزی یا اندیشه ای تحلیل و قضاوت کنند. 

ب - رابطه ی بین اهداف آموزشی پس از اینکه اهداف و فعالیت های آموزشی مشخص شدند، ممکن است این سؤال مطرح شود که هدفها به چه ترتیب باید تحقق یابند؟ یا فعالیت های یادگیری به چه ترتیبی باید انجام پذیرند تا نتیجه ی بهتری به دست آید؟ معمولاً هدفهای آموزشی به سه صورت با یکدیگر ارتباط دارند:

1- ارتباط هدفها با هم به گونه ای است که قبل از تحقق هدف پایین تر، رسیدن به هدف بالاتر امکان ندارد. به عبارت بهتر، هدفهای پایین تر، پیش نیاز هدفهای بالاترند و تا زمانی که مطلب مربوط به هدف قبلی فرا گرفته نشده است، نباید مطلب مربوط به هدف بعدی را آموزش داد. ارتباط چنین اهدافی را با هم «ارتباط تسلسلی یا ارتباط متوالی» می گویند.

2- اهداف و فعالیت های آموزشی ممکن است نسبت به هم تقّدم رتبی نداشته باشند و در عرض هم قابل اجرا و دستیابی باشند؛ یعنی آموزش مطالب مربوط به هر هدف، قبل یا بعد از هدفهای دیگر امکان پذیر باشد. این نوع ارتباط را «ارتباطِ هم تراز یا ارتباط موازی» می گویند.

3- در بیشتر مواقع، هدفهای آموزشی حالت ترکیبی دارند؛ یعنی اجزای هدف آموزشی نهایی را ممکن است یک سلسله «هدفهای تسلسلی» و «هدفهای هم تراز» تشکیل داده باشند. در این صورت، هدفها طوری باید تنظیم شوند که توصیه های بندهای 1 و 2 در آن رعایت شوند، تا دانش آموزان به نتیجه گیری مطلوب برسند. 

ج - تعیین رفتار ورودی [entering behavior] رفتار ورودی، تواناییها و قابلیتهایی هستند که دانش آموزان باید قبل از شروع یک فعالیت آموزشی جدید داشته باشند، تا مفاهیم جدید را بفهمند و بتوانند با موقعیت به هدفهای جدید دست یابند. به رفتار ورودی، دانش و مهارتهای پیش نیاز نیز گفته می شود. اگر معملی از رفتار ورودی دانش آموزان خود مطلع نباشد، ممکن است فعالیت های آموزشی دانش آموزان را بدون توجه به تواناییها و قابلیتهای دانش آموزان انتخاب کند. در این صورت، دانش آموزان نسبت به انجام فعالیتها بی تفاوت می شوند.  د - ارزشیابی تشخیصی [diagnostic evaluation  ] ارزشیابی تشخیصی، نوعی ارزشیابی است که سؤالهای مربوط به آن براساس رفتار ورودی طراحی می شود و قبل از تدریس، باید اجرا گردد.

از طریق ارزشیابی تشخیصی می توان معلومات و تواناییها و مهارتهای لازم دانش آموزان را برای ورود به مطالب جدید، تشخیص داد. ارزشیابی تشخیصی علاوه بر اینکه معیاری برای سنجش رفتار ورودی دانش آموزان است. وسیله ای است که به کمک آن می توان نقطه ی آغاز فعالیت های آموزشی را به دقت مشخص کرد.

اگر فعالیت های آموزشی به گونه ای طراحی شوند که تکرار رفتار ورودی دانش آموزان باشد، نه تنها دانش آموزان نسبت به فعالیت های آموزشی بی تفاوت خواهند شد، بلکه زمانی که باید برای پرورش قابلیتهای جدید صرف شود به هدر خواهد رفت و یا اگر آغاز درس بدون سنجش و تشخیص رفتار ورودی انجام شود، ممکن است فعالیتها به دلیل نداشتن رفتار ورودی غیر قابل فهم و مشکل باشد. در این صورت، معلم حتماً باید قبل از شروع درس جدید به ترمیم رفتار ورودی بپردازد. مخصوصاً در صورت وجود ارتباط تسلسلی و متوالی بین هدفها، ترمیم رفتار ورودی یا پیش نیاز الزامی خواهد بود.  ه - تعیین گروههای یاددهی - یادگیری سازماندهی دانش آموزان و گروه بندی آنها در فعالیت های آموزشی از اهمیت خاصی برخوردار است. متأسفانه اکثر معلمان، مجموعه فعالیت های آموزشی را در گروههای یکسان به اجرا در می آورند، در حالی که همیشه دستیابی به اهداف آموزشی مختلف از طریق گروههای یکسان میسر نمی باشد. یکی از عوامل مؤثر در انتخاب گروههای یاددهی - یادگیری ماهیت اهداف و فعالیت های آموزشی است؛ مثلاً اگر اهداف و فعالیت های آموزشی در حیطه روانی - حرکتی( مهارتهای عملی) باشند، حتماً دانش آموزان برای اجرای فعالیت های آموزشی باید به گروههای کوچک تقسیم شوند، تا تحقق هدفها امکان پذیر گردد. معمولاً مناسبترین گروه برای هدفهای نشناختی گروه بزرگ (30 تا 40 نفر)، برای هدفهای عاطفی، گروه کوچک یا متوسط (5 تا 20 نفر) و برای هدفهای روانی - حرکتی گروه کوچک یا حتی آموزش تک نفری می باشد ( براون و همکاران، 1977).

البته باید توجه داشت که در اینجا صحبت از «مناسبترین» است نه «بهترین»؛ زیرا در فرآیند طراحی کلیه عوامل تأثیرگذار مانند تعداد نیروی انسانی، هزینه، فضای آموزشی و غیره باید در نظر گرفته شوند. مسلم است که «بهترین» گروه برای آموزش و دستیابی به هدفهای آموزشی در هر کدام از حیطه های سه گانه گروه کوچک و تک نفری است؛ زیرا برقراری ارتباط نزدیک و چهره به چهره، نظارت بر فعالیت های آموزشی و دریافت بازخورد، امکان شناخت بهتر دانش آموز و در نتیجه آموزش بهتر را فراهم خواهد ساخت. اما چنین گروههایی از نظر اقتصادی و متغیرهای دیگر با توجه به میزان و کیفیت یادگیری مقرون به صرفه نخواهند بود. 

مرحله سوم : تحلیل و تعیین محتوا، روش و وسایل آموزشی مرحله ی سوم از طراحی آموزشی، تحلیل محتوا، روش و و سایل آموزشی است. اگر محتوا، روش و وسایل متناسب با هدفهای آموزشی انتخاب و تنظیم نشوند - حتی اگر هدفهای آموزشی، دقیق و خوب تنظیم شده باشند - فعالیت های آموزشی هرگز دانش آموزان را به آنچه که باید برسند، هدایت نخواهد کرد.

پس از تعیین اهداف و تحلیل موقعیت آموزشی معلم باید به تحلیل و انتخاب و تنظیم محتوا بپردازد. البته محتوایی باید انتخاب شود که کاملاً متناسب با اهداف و قابل تدریس در زمان تعیین شده باشد. به عبارت دیگر تحلیل محتوا و هدفهای آموزشی هر دو باید براساس رفتار مورد انتظار دانش آموزان تعیین شوند. به کارگیری محتوا در فعالیت های آموزشی باید موجب تحقق اهداف مورد نظر گردد.

سازماندهی و تنظیم محتوا در فرآیند اجرا بسیار حائز اهمیت است. در صورت امکان، مطالب آسان باید قبل از مطالب پیچیده و مشکل ارائه گردد. مفاهیم نظری باید قبل از فعالیت های عملی ارائه شوند.

محتوا باید با توانایی دانش آموزان انطباق داشته باشد و بر اجزای اصلی آموزش تأکید کند و اطلاعات را به طور مؤثر و قابل درک، ارائه نماید. محتوای درسی مناسب یا ابزار اولیه تدریس هستند. اگر خوب انتخاب یا سازماندهی نشوند، ممکن است فعالیت های آموزشی و در نتیجه رسیدن به اهداف آموزشی را دچار اختلاف نمایند معلمان باید توجه کنند که هرگز نباید محتوا را جایگزین اهداف آموزشی کنند.

فعالیت های آموزشی نیز هرگز نباید منحصر به محتوای کتاب درسی شود. فعالیت های یادگیری باید متنوع و حتی در صورت لزوم فراتر از مطالب مطرح شده در کتاب درسی باشد. فعالیتها می توانند شامل مطالعه ی آزاد، مطالعه کتب غیردرسی مرتبط با موضوع درس، تهیه گزارش، و خلاصه های مطالب آموزشی و نتایج تحقیقات و سفرهای علمی و عملیاتی کاملاً ابتکاری و نو باشند.

پروژه های آموزشی، تمرینهایی هستند که بر اساس آن دانش آموزان می توانند مهارت و دانش خود را در خلق و تولید یک موضوع علمی نشان دهند. سؤالهای زیر حداقل ضوابطی هستند که هر معلمی می تواند در هنگام انتخاب محتوا آنها را معیار قرار دهد.

1 - آیا به کارگیری محتوا رفتارهایی را که انتظار داریم، در دانش آموزان می پروراند؟

2- آیا محتوا بر اساس تواناییهای ذهنی و علمی دانش آموزان تهیه شده است؟

3- آیا محتوا از توالی لازم برخوردار است؟

4- آیا محتوا با اصول و مفاهیم علمی آن رشته همسویی دارد؟

5- آیا محتوا با مدت زمان تشخیص یافته برای تدریس انطباق دارد؟

اگر پاسخ همه ی سؤالهای فوق منفی باشد، معلم نمی تواند از آن محتوا در فعالیت های آموزشی استفاده کند؛ اما اگر پاسخ تعدادی از سؤالها منفی باشد، باید تغییرات لازم را در تنظیم و ترمیم محتوا به عمل آورد.

دومین اقدام در گام سوم، انتخاب روش تدریس است. انتخاب روش تدریس در فرآیند طراحی، یکی از عناصر و عوامل اصلی طراحی به شمار می رود؛ زیرا تعیین کننده نوع وظایف معلم و زمینه ساز فعالیت های دانش آموزان در کلاس درس می باشد. روش تدریس، تنها به سخنرانی معلم اطلاق نمی شود بلکه شامل فعالیت های متعددی چون، سازماندهی فعالیت های آموزشی یک گروه کوچک یا بزرگ دانش آموزان، به کارگیری فیلم یا ریز رایانه ها، تدارک حلقه های یادگیری، راهنمایی و هدایت گروههای یادگیری همیاری، نظارت و رهبری آموزش انفرادی و غیره می باشد.

تدریس، یک فعالیت خنثی نیست؛ بلکه فعالیتی است هدفدار، عمدی، تجویزی و تعاملی، راهبردها و شیوه های تدریس ابتدا باید به صورت معقول و منطقی تحلیل شوند.

معلمان با تجربه حداقل چهار معیار: اهداف آموزشی، سبکهای یادگیری دانش آموزان، محتوای آموزشی و امکانات موجود را در انتخاب روش تدریس مورد توجه قرار می دهند. به هیچ وجه نباید بدون تحلیل موقعیت اقدام به تعیین روش آموزش نمود.

سومین اقدام در گام سوم طراحی، تحلیل و انتخاب وسایل آموزشی است. اگرچه مفهوم وسایل آموزشی و ضرورت استفاده از آن در ادبیات آموزشی جامعه ی ما جایی برای خود باز کرده است و همواره از آن صحبت می شود؛ اما مفهوم و کاربرد صحیح آن برای اکثر معلمان و مسؤولان نظام آموزشی به درستی معلوم نشده است. بی تردید آشنایی با مفهوم صحیح و منطقی هر فن یا علم و هنری، پایه درک مباحث و مسائل متعدد آن به شمار می رود. بنابراین اگر «مفهوم وسایل آموزشی» [Instructional] و جایگاه آن را در روند فعالیت های یاددهی - یادگیری نشناسیم، هرگز نخواهیم توانست به صورت علمی و تجربی از آنچه این امکانات، به ما عرضه می دارند در محل مشکلات آموزشی خود استفاده کنیم.

وسایل آموزشی به مجموعه امکاناتی اطلاق می شوند که می توانند شرایطی را فراهم سازند تا در آن شرایط، یادگیری سریعتر، بهتر و پایدارتر صورت گیرد. معلم کارآمد باید انواع و اقسام رسانه ها و وسایل آموزشی را برای انتقال پیامهای آموزشی و تسهیل یادگیری بشناسد و درست به کار گیرد. تدریس منظم و مؤثر کاملاً متکی بر رسانه ها و وسایل آموزشی است. با چنین رویکردی باید گفت: حتی معلم، کتاب درسی و محیط مدرسه و سایر امکانات نیز جزو وسایل آموزشی محسوب می شوند.

اما در فرآیند طراحی آموزشی منظور از وسایل آموزشی، مجموعه ی وسایل گرافیکی، عکس و یا وسایل الکتریکی یا مکانیکی که برای دریافت اطلاعات، اعم از دیداری یا شنیداری به کار می روند، اطلاق می گردد. لازم است معلم مزایا، معایب و محدودیتهای هریک از وسایل را برای آموزش درس خود بداند. استفاده از وسایل آموزشی، صرفاً برای استفاده از آنها و بدون توجه به ماهیت آنها و بدون هیچ قصد و هدفی، همواره مورد تردید است. وسایل انتخاب شده باید متناسب با محتوا، موقعیت آموزشی، روش تدریس و اهداف آموزشی باشد. به کارگیری وسیله نامناسب یا استفاده از وسیله در زمان و موقعیت نامناسب فقط باعث هدر رفتن وقت و کوشش معلم و دانش آموزان می شود. باید به وسایل آموزشی تنها از منظر وسیله ای که آموزش و یادگیری را تسهیل می کنند و سبب یادگیری می شوند، نگاه کنیم.

تهیه و انتخاب وسایل آموزشی خواه به وسیله ی معلم صورت گیرد و یا دانش آموزان، نیاز به دقت نظر دارد، یک وسیله ی خوب نه تنها سبب رسانیدن پیام به بهترین وجه می شود؛ بلکه علاقه، توجه و انگیزه ی دانش آموزان را نیز کاملاً تقویت می کند. معلمان باید بدانند که هیچ وسیله ی خاصی را نمی توان به عنوان بهترین وسیله برای تمام اهداف آموزشی به کار گرفت. هدفهای رفتاری بهترین راهنما و معیار برای انتخاب و به کارگیری وسایل آموزشی هستند. علاوه بر هدفهای آموزشی، معیار و ضوابط دیگری نیز در عمل مؤثرند که مهمترین آنها عبارتند از:

1- متناسب بودن :

وسیله ی انتخاب شده باید متناسب با موضوع آموزش و اهداف رفتاری تعیین شده باشد.

2- کیفیت فنی :

خصوصیات فیزیکی هریک از وسایل آموزشی که برای درس خاصی انتخاب شده اند، باید به نحوی باشد که در تدریس، کاملاً مؤثر باشد. مثلاً یک تلق شفاف بر روی اورهد می تواند برای آموزش درس خاصی وسیله ی مناسبی باشد؛ اما اگر نوشته ها یا تصاویر آن خیلی ریز و درهم باشد و روی آنها خط افتاده و یا اشتباهی وجود داشته باشد، استفاده ی از آن اثر منفی بر روی یادگیری دانش آموزان خواهد گذاشت.

3- قابلیت دسترسی :

گاهی وسیله ای برای تدریس یک هدف و محتوای خاص بسیار مناسب است؛ اما نمی توان آن را به راحتی به دست آورد و یا امکان استفاده ی مکرر از آن در مواقع دلخواه میسر نیست. چنین وسیله ای امکان مناسبی برای آموزش نخواهد بود، زیرا وسیله ای که نتوان از آن استفاده کرد و یا در موقع لزوم امکان کاربرد آن نباشد، فایده ای ندارد.

4- سادگی :

گاهی با استفاده از رسانه ای پیچیده، مطالبی که از درک و فهم دانش آموزان فراتر است به آنها عرضه می شود. البته این دسته از وسایل ممکن است به علت جالب بودن در دانش آموزان ایجاد انگیزه کند؛ اما اطلاعات پیچیده ی آن ممکن است سبب ابهام در درک و فهم موضوع اصلی که باید آموخته شود، نیز بگردد. مثلاً بسیاری از فیلمهای آموزشی هیچ هدف خاصی را دنبال نمی کنند، چون موضوع و هدف مشخصی ندارند، اهداف آموزشی را تحت تأثیر قرار می دهند و مانع رسیدن به هدف اصلی می شوند.

معمولاً فیلمهای کوتاه در مورد بخشهای خاصی از موضوع درس، مؤثرتر از سایز فیلمهای آموزشی هستند؛ زیرا معطوف به هدف یا محتوای مورد بحث خاصی هستند. معلم کارآمد هرگز برای استفاده ی صرف از یک وسیله رسیدن به اهداف آموزشی رادچار اختلال نمی کند.

5- انعطاف پذیری :

از عوامل مهم دیگر در استفاده ی مؤثر از وسایل آموزشی، انعطاف پذیری آن است. توان معلم برای کنترل و به کارگیری وسیله ای که با نیاز او متناسب باشد، اهمیت بسیار دارد. یک وسیله ی آموزشی خوب را باید بتوان در زمانها و موقعیتهای مختلف مورد استفاده قرار داد.

6- سطح فرهنگی :

وسایل آموزشی با توجه به واژگان به کار رفته در آن، سطح محتوایی، دیدگاههای مختلف و هدف آن تعیین می شود. به همین دلیل ضروری است که معلم، مناسبت هر وسیله را با توجه به سطح فرهنگی متناسب با گروهی که می خواهد وسیله را برای آنها به کار برد، بسنجد و انتخاب کند. ممکن است وسیله ای برای یک گروه در سطح خیلی بالا و برای گروهی دیگر در سطح بسیار نازلی باشد. در چنین مواردی به دلیل عدم تناسب وسیله آموزشی با سطح دانش و توانایی دانش آموز، موجب خستگی و عدم علاقه او به موضوع می شود.

7- هزینه :

در رابطه با وسایل، معلم باید هم به قیمت ابزار و هم به ارزش زمانی که صرف تهیه یا به کارگیری آن وسیله ی خاص در رابطه با تدریس می شود، توجه کند. در هر صورت معیارهایی که برای به کار گرفتن وسیله مناسب انتخاب می شوند به مفروضاتی که برای به کارگیری آنها در ذهن داریم، بستگی دارد. دستور خاصی وجود ندارد که از قبل بتواند تأثیری را که یک وسیله ی معین بر روی دانش آموزان خاص می گذارد به مدرسه یا معلم نشان دهد. انتخاب نوع محتوا، روش و وسیله در فرآیند همواره تجویزی است و هیچگونه دستورالعمل تحکمی را نمی توان در این مورد صادر کرد.

مرحله چهارم : تحلیل و تعیین نظام ارزشیابی لازم است دانش آموزان از ابتدا معیارها و امکاناتی را که به وسیله ی معلم در فرآیند ارزشیابی و نمره دادن به کار گرفته می شود، بدانند خیلی از ترسهایی که دانش آموزان در فرآیند ارزشیابی دارند به علت عدم آگاهی آنها از معیارها و نحوه ی ارزشیابی معلمان است. معیارها باید در اولین فرصت مناسب به طور واضح و روشن در اختیار دانش آموزان گذاشته شود. تاریخ ارزشیابی نیز از ابتدای آموزش باید مشخص گردد تا به دانش آموزان امکان داده شود که خود را برای ارزشیابی آماده کنند.

سؤالها باید متناسب با اهداف و فعالیت های آموزشی باشد. برای طرح سؤالهای خوب و مناسب و استفاده ی مؤثر و بجا از آنها، معلم نمی تواند فقط بر روی کلمات و جملاتی که همان لحظه در کلاس به ذهنش می رسد، تکیه کند. البته بیان چنین مسأله ای به این معنا نیست که با توجه به شرایط و لحظات خاص هیچ سؤالی طرح نشود و یا سؤالی که در طرح درس یادداشت شده باید تنها سؤال مطرح شده در کلاس درس باشد، بلکه منظور این است که معلم قبل از اجرای فعالیت های آموزشی، با توجه به اهداف تعیین شده، نحوه ی ارزشیابی و چگونگی سنجش تحقق هدفهای آموزشی را تحلیل و تعیین نماید.

سؤالهای ارزشیابی باید دارای ویژگیهای زیر باشند :

الف- واضح و روشن باشند.

ب- از واژگان معمول استفاده شود.

ج- محرکی برای اندیشیدن و یادگیری باشد.

برای به حداکثر رساندن اثربخشی ارزشیابی، معلم باید سؤالها را به دقت و با توجه به مقاصد زیر طرح نماید:

1. علاقه دانش آموزان را نسبت به درس برانگیزد.

2. بین دانش آموزان و معلم ارتباط برقرار کند.

3. توجه دانش آموزان را به نکات اصلی و مفاهیم مهمی که باید به خاطر سپرده شوند، جلب کند.

4. سبب شود که دانش آموزان ضمن تجزیه و تحلیل مسائل برای پاسخگویی، اصول و قواعد مورد لزوم را به کار گیرند و کاربرد مفاهیم را بیاموزند.

5. در دانش آموزان احساس اعتماد به نفس و موفقیت را برانگیزد تا با انگیزه ی بیشتر به مطالعات و فعالیت های یادگیری بپردازند.

6. قابلیت سازماندهی افکار و سخن گفتن مؤثر را به دست آورند.

7. دانش آموزان را وادار کنند که فکر نمایند نه آن که الگوی تفکر معلم یا نویسندگان کتاب را دنبال کنند.

8. به واسطه فعالیتها و مسؤولیتهای گروهی در کلاس درس فضای همکاری ایجاد کنند.

9. آزاد اندیشی در یادگیری را تقویت کند.

10. اثر بخشی تدرس را ارزیابی کند و پیشنهادهای ارزشمندی برای به کارگیری روشهای بهتر ارا ئه دهد.

11. نکات ضعف و قوت دانش آموزان را در فرآیند رسیدن به اهداف آموزشی نشان دهد.

12. دانش آموزان را به فعالیت مستمر، وادار نماید.

با توجه به تأثیر مثبتی که ارزشیابی بر روی یادگیری دانش آموزان در سطوح مختلف حیطه ی شناختی دارد، معلم باید فنون و روشهایی را به کارگیرد که بتواند سؤالهای اثربخش و مناسبی طرح کند. برای طرح سؤالهای مؤثر به ویژه در ارزشیابی های شفاهی باید به نکات زیر توجه شود: 

  1– برای چه هدفی سؤال طرح شده است؟

سؤالها باید متناسب با توان علمی دانش آموزان باشد. آنها باید بدانند که سؤال کردن بخشی از فرآیند تدریس است و به دلایل مختلف؛ مثل روشن شدن موضوع، تشخیص، تأکید، تحقیق و یا ارزشیابی یک مطلب ممکن است سؤال شود.   2– برای چه کسانی سؤال طرح شده است؟ باید کوشش شود که میان سؤال و فردی که از او سؤال می شود، تناسبی وجود داشته باشد. برای طرح سؤال لازم است معلم از تواناییها، دانش و اطلاعات دانش آموزان آگاه باشد. پاسخ دانش آموزان باید به دقت ارزشیابی شود. پاسخ دهنده و کلیه دانش آموزان کلاس باید از درستی یا نادرستی پاسخا آگاه باشند. معلم باید به پاسخهای صحیح و غلط دانش آموزان در فرآیند تدریس یکسان توجه کند؛ زیرا هر دو پاسخ محصول اندیشه ی آنها است، اما باید به دلایل مستند و روشن پاسخهای غلط را اصلاح کند

  3– آیا فرصت لازم برای پاسخگویی در نظر گرفته شده است؟ باید به دانش آموزان فرصت داد تا در مورد مطلب سؤال شده فکر کنند و پاسخ خود را به دقت تنظیم نمایند و سپس پاسخ دهند. آنها نباید بلافاصله صرفاً محفوظات ذهنی خود را بیرون بریزند. به همان اندازه که تقویت کلامی مؤثر است، تقویتهای غیرکلامی نیز بسیار اهمیت دارند. منظور از تقویت کلامی، پیامهای رفتاری؛ مانند نگاه کردن و حرکات صورت و بدن است که بدان وسیله معلم نظر خود را به دانش آموزان اعلام می کند. حرکات معلم در مقابل پاسخ دانش آموزان بدون اظهار هیچ کلامی به خوبی می تواند درستی یا نادرستی پاسخ، رضایت یا عدم رضایت معلم را نشان دهد.

با ارزیابی پاسخهای دانش آموزان می توان نکات ضعف یادگیری دانش آموزان را شناخت و بر اساس این نکات، فعالیت های تکمیلی خارج از کلاس به آنها ارائه داد.

منابع ومآخذ:

1- شعبانی. حسن ،روش ها وفنون تدریس ،انتشارات سمت

2- صفوی . امان اله ،کلیات روشها وفنون تدریس

3- یغما.عادل،طراحی آموزشی،انتشارات مدرسه

4- شعبانی.حسن،مهارتهای آموزشی وپرورشی،تهران ،سمت

5- بیلر.رابرت،کاربدروان شناسی در آموزش،پروین کدیور،نشردانشگاهی

6- سیف .علی اکبر،روانشناسی پرورشی، انتشارات آگاه

7- گروئلند.نرمان ای، هدف های رفتاری برای تدریس وارزشیابی،امان اله صفوی ،تهران انتشارات کاوش

منبع

helen بازدید : 209 چهارشنبه 24 مرداد 1397 نظرات (0)

چرا نباید از هاست رایگان استفاده کنیم؟

خیلی از دوستان استفاده از هاست رایگان را به هاست پولی برای شروع کار و راه اندازی وب سایت خود ترجیح می دهند. افراد دیگری هم هستند که کلا قصد دارند وب سایت خود را که مهمترین اجزای کسب و کار اینترنتی شان است را روی یک هاست رایگان راه اندازی کنند. استفاده از هاست رایگان برای شروع یک کسب و کار اینترنتی غلط ترین کار ممکن است و به هیچ وجه توصیه نمی شود!

در این مقاله قصد دارم دقیقا در مورد این صحبت کنم که چرا به هیچ وجه حتی برای شروع کار هم نباید از هاست رایگان استفاده کنیم. استفاده از هاست رایگان جز ضرر و دردسر هیچ سودی برای شما نخواهد داشت. در این مقاله مواردی را عنوان خواهم کرد که مطمئن هستم بعد از خواندن آن ها هیچ وقت وسوسه نمی شوید از هاست رایگان استفاده کنید.

 

هاست رایگان چیست؟

به طور خلاصه هاست رایگان هاستی است که توسط شرکت هایی با هدف خاص و از پیش تعیین شده ای ارائه می شود. حتما شرکت هایی را دیده اید که سرویس های رایگان محدود شده ای ارائه می دهند. کاملا واضح است که شرکت هایی که این سرویس ها را ارائه می دهند با هدف اینکه کاربران بعد از مدتی برای رفع نیازشان به سرویس های پولی مهاجرت کنند این کار را انجام می دهند.

البته این یک مزیت رقابتی خوب است به شرط اینکه درست استفاده شود. مثلا میلرلایت به خوبی از این مزیت رقابتی خاص استفاده می کند و افراد بسیار زیادی را به سمت خود کشانده است. هر چند که خیلی از امکاناتی که خیلی از شرکت های ایمیل مارکتینگ دیگر ارائه می کنند را ندارد! با این وجود از این مزیت رقابتی به خوبی استفاده کرده است.

هاست رایگانی که خیلی از شرکت های ایرانی ارائه می دهند هم به این صورت است. ابتدا هاست رایگان ارائه می دهند تا مشتری های زیادی را جذب کنند و سپس بعد از مدتی از آن ها می خواهند که سرویس شان را به سرویس های پولی ارتقاء دهند. اکثر آن ها هم با محدودیت های زیادی این سرویس ها را ارائه می کنند.

البته بعضی از شرکت ها مثل میزبان فا هستند که هاست یک ماهه برای تست ارائه می کنند که انصافا هیچ فرقی با سرویس های پولی شان نمی کند. کیفیت و پشتیبانی در همان حد سرویس های پولی است. تنها به خاطر جذب مشتری از این استراتژی استفاده می کنند.

اما در این مقاله در مورد هاست های رایگان دائمی قصد دارم صحبت کنم. بعضی از سرویس های هاستینگ هستند که کلا هاست رایگان ارائه می کنند که به هیچ وجه قابل اطمینان نیستند. در ادامه دقیقا در مورد اینکه چرا قابل اطمینان نیستند صحبت خواهم کرد.

هاست رایگان هاستی است که به هیچ وجه کیفیت خوبی ندارد، پشتیبانی ندارد، بسیار محدود است و هیچ وقت نمی توان به آن اعتماد کرد.

 

چرا نباید از هاست رایگان استفاده کنیم؟

دوستان زیادی هستند که به من می گویند برای شروع راه اندازی کسب و کار اینترنتی قصد داریم در ابتدا از وبلاگ یا هاست رایگان استفاده کنیم که هزینه کمتری برای ما داشته باشد. در جواب به این دوستان باید بگم که به هیچ وجه حتی برای شروع هم نباید از هاست رایگان استفاده کنید. به خاطر دلایلی که در ادامه به آن ها می پردازم.

از همان ابتدای کار باید اصولی کارتان را پیش ببرید. باید از هاستی استفاده کنید که در آینده پشیمان نشوید و ضرر های جبران نا پذیری برای شما به همراه نداشته باشد.

در ادامه مواردی را عنوان خواهم کرد که مطمئن شوید هاست رایگان هیچ وقت به دردتان نخواهد خورد.

 

1.منابع محدود و مشکلات زیاد

منابعی که در هاست های رایگان در اختیار شما قرار می گیرد بسیار محدود است. به عنوان مثال 50 مگابایت فضا به همراه یک عدد ایمیل و یک عدد دیتابیس! به هیچ وجه هم نمی توانید آن ها را اتقاء دهید. فقط به خاطر اینکه رایگان است.

مسلما با این منابع محدود هر کسی در آینده به مشکل بر خواهد خورد. از طرفی معمولا هاست های رایگان دارای هارد های قدیمی و کند هستند و همین باعث این می شود که سرعت بارگذاری سایت شما به شدت کاهش یابد. به همین دلیل ممکن است بازدید کنندگان زیادی را از دست بدهید.

 

2.محدودیت در نصب سایت ساز

شاید باورتان نشود ولی در بسیاری از هاست های رایگان نمی توانید سایت ساز های معروف و رایگان مثل وردپرس یا جوملا را نصب کنید. به خاطر اینکه هاست های رایگان محدود هستند و بسیاری از ماژول های مورد نظر و ضروری روی آن ها فعال نیست! معمولا در هاست های رایگان از پایین ترین نسخه های ماژول ها و نرم افزارها استفاده می شود و هیچ وقت هم آپدیت نمی شوند.

 

3.تبلیغات اجباری

در بسیاری از هاست های رایگان به محض اینکه سایت خود را راه اندازی کنید با تبلیغات اجباری و مزاحمی رو به رو خواهید شد که نمی توانید آن ها را غیر فعال کنید. البته برای غیر فعال کردن آن ها باید هزینه ای را پرداخت کنید.

یکی از اهدافی که هاست های رایگان ارائه می شود دقیقا همین است. با راه اندازی سایت های انبوه به صورت رایگان و افزایش ترافیک آن ها تبلیغاتی در آن ها به نمایش درآید که به نفع شرکت ارائه دهنده هاست باشد.

 

4.امنیت پایین

در هاست های رایگان امنیت هیچ وقت تضمین شده نیست. دقیقا به خاطر اینکه رایگان است. زمانی که شما هزینه ای بابت خرید هاست می دهید علاوه بر منابعی که دریافت می کنید امنیت و پشتیبانی هم برای شما تضمین می شود.

در واقع باید امنیت سایت شما تضمین شود به خاطر اینکه سایت شما روی یکی از سرور های اصلی شرکت ارائه دهنده هاست است و تامین امینت سایت شما برای آن ها کاملا ضروری است.

معمولا هاست های رایگان روی سروری جداگانه ارائه می شوند که هک شدن آن چندان برای شرکت هاستینگ مربوط مهم نخواهد بود! به خاطر اینکه از نظر آن ها سایت مهمی روی آن سرور قرار ندارد.

 

5.سوء استفاده از هاست های رایگان

اکثرا افرادی از سرویس های رایگان استفاده می کنند که قصد سوء استفاده را دارند. افراد زیادی از هاست های رایگان برای تست نرم افزار های مخرب و استفاده بیش از حد از منابع استفاده می کنند. هکر های زیادی ممکن است برای استفاده از نرم افزارهای تحت وب غیر قانونی یا اسکریپت های آلوده از هاست های رایگان استفاده کنند.

در هاست های رایگان محدودیتی برای استفاده نادرست این افراد از منابع اختصاص داده شده وجود ندارد. به خاطر اینکه اصلا نظارتی روی این سرویس ها صورت نمی گیرد.

مثلا ممکن است بعضی از افراد از هاست های رایگان برای ارسال ایمیل های تبلیغاتی به صورت انبوه استفاده کنند که همین باعث می شود آی پی سرور به کلی بلاک شود. راه اندازی سایت روی آی پی های بلاک شده هم در آینده مشکلات زیادی به خصوص در سئو سایت ممکن است برای شما ایجاد کند که قبلا در مقاله هاست با کیفیت چه تاثیری روی سئو سایت دارد؟ در مورد این آی پی بلاک شده صحبت کرده ام.

همچنین ممکن است به خاطر استفاده بیش از حد از منابع توسط یک نفر، کل سرور برای مدتیDOWN شود و تمام سایت های روی سرور از دسترس خارج شوند. البته این مشکلات در هاست های رایگان کاملا طبیعی است و هیچ نظارتی هم برای بوجود نیامدن این اتفاقات صورت نمی گیرد.

 

6.نداشتن پشتیبانی

دلیل اصلی اینکه نباید از هاست رایگان استفاده کنید نداشتن پشتیبانی است. هاست های رایگان به هیچ وجه پشتیبانی ندارند. هر مشکلی برای سایت شما پیش بیاید کسی پاسخگو نیست! اگر سایت شما به هر دلیلی از دسترس خارج شود کسی مسئول آن نیست!

در واقع شرکت های هاستینگی که هاست رایگان ارائه می کنند پشتیبانی خاصی را برای این نوع سرویس های خود تعیین نکرده اند و در اکثر قوانین و مقررات استفاده از هاست های رایگان ذکر شده است که عواقب استفاده از این نوع سرویس ها بر عهده خود فرد است.

در هاست های رایگان هیچ بک آپی از فایل های شما گرفته نمی شود و تمام مسئولیت مشکلات پیش آمده بر عهده خودتان است.

آیا واقعا استفاده از چنین هاست هایی به سود شماست؟ فرض کنید نصف شب برای سایت شما مشکلی پیش آمده است و کاربرانتان نمی توانند سایت شما را ببینند. اگر پشتیبانی در کار نباشد تا کی سایت شما باید از دسترس خارج باشد؟

به جرات می گویم پشتیبانی حتی از کیفیت هاست هم مهم تر است. به هیچ وجه نمی توان به هاست های رایگان اعتماد کرد. استفاده از هاست رایگان دقیقا مثل ساختن خانه روی آب است. هر لحظه ممکن است خانه شما برای همیشه به زیر آب برود.

منبع : همیار وب

تعداد صفحات : 15

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 142
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 22
  • آی پی دیروز : 15
  • بازدید امروز : 40
  • باردید دیروز : 25
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 244
  • بازدید ماه : 658
  • بازدید سال : 11,887
  • بازدید کلی : 40,806